Umro je Goran Kostić Kosta, osnivač grupe Studeni Studeni i pjevač grupe Novembar

Goran Kostić Kosta preminuo je danas u Nišu, u Srbiji.

Goran Kostić Kosta (Foto: Nemanja Đorđević)
Goran Kostić Kosta (Foto: Nemanja Đorđević)

Goran Kostić Kosta imao je srčanih problema, te je već jednom preživio infarkt. Srce ga izdalo u trenutku dok se grupa spremala za ljetnu turneju koja je trebala započeti nastupom na novosadskom festivalu Exit.

Grupa Studeni Studeni bila je jedna od najperspektivnijih zagrebačkih crossover punk rock grupa s kraja 1980ih. Predvodio ju je Goran Kostić Kosta. Grupa je objavila EP “Čisto kao suza”, ali se ubrzo raspala s početkom rata u ex Jugoslaviji, kada se Kostić seli u Niš. Tamo postaje članom grupe Glas Amerike, da bi ista po dolaski basista Zorana Ranđelovića promijenila ime u Novembar.

Na prvom albumu “Deguelo” Novembru je u pjesmi “Gledaj kako ljubav umire” gostovao Milan Mladenović, pokojni frontmen EKV-a. Kostić je paralelno sa snimanjem albuma postao i glazbeni suradnik na Radio Nišu.

Nakon toga Novembar snima još dva albuma “Blues južne pruge” (1996.) i “Licem prema zemlji” (2000.). Iste 2000. dolazi do raspada, da bi se Novembar ponovno okupio 2005. godine. Potom su snimljena još dva albuma “Radulizam” (2005.) i “Proklet” (2013.).

Grupa Novembar po prvi put je nastupila u Zagrebu prošle godine u KSET-u u sklopu rođendana portala Terapija.net.

 

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X