Umro je Jerry Springer

Voditelj koji se proslavio tabloidnim pristupom i svojevremeno radio kontroverzni televizijski talk show umro je u dobi od 79. godini od raka, izvijestio je TMZ, a potom prenijeli i ostali mediji.

Jerry Springer (Foto: Justin Hoch / Creative Commons / Wikipedia)

Jerry Springer, bivši gradonačelnik Cincinnatija koji se ponovno izmislio kao drzak i senzacionalistički televizijski voditelj emisije “Jerry Springer Show”, umro je u dobi od 79 godina. TMZ izvještava da je Springer umro nakon borbe s rakom.

Kao nekadašnji odvjetnik, Springer je neuspješno pokušao izboriti ulazak u američki Kongres 1970. godine. Sljedeće je godine izabran u gradsko vijeće Cincinnatija, ali je tri godine kasnije podnio ostavku nakon što je priznao da je koristio usluge prostitutke. Međutim, Springer je povratio svoje mjesto u gradskom vijeću 1975. godine, a kasnije je postao gradonačelnik Cincinnatija 1977. godine.

Nakon neuspješnog pokušaja da postane guverner Ohija 1982. godine, Springer se okrenuo televizijskoj karijeri. Gotovo desetljeće je radio kao voditelj vijesti na Cincinnatijevoj NBC filijali WLWT, gdje je ostvario visoke ocjene i osvojio nekoliko lokalnih nagrada Emmy. Njegova popularnost je konačno dovela do toga da mu je WLWT dao vlastitu talk show emisiju 1991. godine. Jerry Springer je prvotno zamislio emisiju u stilu “Phil Donahue Showa”, gdje bi Springer raspravljao o pitanjima poput politike, oružanog nasilja i beskućništva. Međutim, u nastojanju da ostvari više gledanosti, Springer je preoblikovao emisiju 1994. godine.

Novi Jerry Springer Show” bio je usmjeren na senzacionalističke teme, često uključujući goste koji su bili u konfliktu jedni s drugima. Tematika se kretala od ljubavnih trokuta i nevjerstva do seksualnih fetiša, tajnih života i neobičnih načina života. Emisija je također često prikazivala golotinju i prostote, kao i goste koji se fizički sukobljavaju jedni s drugima. Jerry Springer često je bio navođen kao vrhunac “šund televizije”, ali unatoč tome, tijekom vrhunca emisije kasnih 90-ih i ranih 2000-ih, to je bio jedan od najgledanijih programa na dnevnoj TV, a u jednom trenutku čak je imala veće ocjene od emisije Oprah Winfrey.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X