Umro je’ Kum chillouta’ José Padilla, DJ koji je popularizirao chillout kompilacije ‘Café del Mar’

Utjecajni španjolski DJ, jedan od najzaslužnijih za proboj chillout glazbe, umro je u 65. godini.

José Padilla (Izvor: Facebook)

José Padilla umro je nakon duge i teške borbe s rakom debelog crijeva, stoji u priopćenju na njegovoj službenoj Facebook stranici.

“S velikom tugom donosimo vam vijest da je José preminuo u snu u nedjelju navečer ovdje na svom voljenom otoku Ibizi. Sad je otišao i zalazak sunca na Ibizi nikada neće biti isti bez njega, ali prekrasna glazba Joséa Padille ostat će s nama zauvijek”, navodi se u izjavi.

Padilla se 1976. preselilo na Ibizu i postao resident DJ u Café del Mar, baru na Ibizi koji je postao sinonim za chillout glazbu. Nastavio je nevjerojatno uspješnu kompilacijsku seriju “Café del Mar” 1993., koja se prodala u velikim tiražama širom svijeta.

U izjavi objavljenoj na Twitteru, iz Café del Mara su napisali: „José Padilla ‘sledio’ je generacije klabera i njegova je umjetnost dirnula živote milijuna. Uvijek ćemo ga pamtiti kao Kuma Chillouta, tvorca kompilacija “Café del Mar” i kao istinsku legendu Ibize. ”

Daljnji uspjeh postigao je 2001. godine kada se Padillin album “Navigator” našao među latin nominacijama za Grammy.

Padilla je prvi put objavio svoju dijagnozu raka u srpnju i zatražio od obožavatelja donacije za troškove njegove zdravstvene zaštite, napisavši: “Moja je situacija jako loša, potpuno sam slomljen nakon pet mjeseci, bez ikakvih prihoda i bez načina da platim stanarinu.”

Spomenuta objava na njegovoj Facebook stranici dobila je nastavak: „Njegova obitelj i prijatelji žele zahvaliti svima koji su poslali donacije i poruke podrške kako bi mu olakšali posljednjih nekoliko mjeseci, te svom osoblju bolnice Can Misses na brizi i njezi do kraja.”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X