Umro je Malcom Young iz AC/DC

Malcolm Mitchell Young umro je 18. studenog u dobi od 64 godine.

Malcolm Young (Foto: Wikipedia)
Malcolm Young (Foto: Wikipedia)

Legendarni ritam gitarist preminuo je mirno u krevetu, okružen obitelji, suprugom O’Lindom i dvoje djece. Malcom Young je u travnju 2014. napustio AC/DC, iz zdravstvenih razloga jer je obolio od demencije. U rujnu 2014. je bend najavio da će trajno otići u mirovinu.

Malcolm Mitchell Young (6. siječnja 1953. – 18. studenog 2017.) bio je australski glazbenik i tekstopisac, najpoznatiji kao suosnivač, ritam gitarist, pjevač i tekstopisac hard rock benda AC/DC. Osim kratke odsutnosti 1988. godine, bio je s bendom od početka studenog 1973., sve do trajnog odlaska u mirovinu 2014. godine, zbog zdravstvenih razloga. Young i drugi članovi AC/DC primljeni su u Rock and Roll Hall of Fame 2003. godine.

Iako je njegov mlađi brat Angus postao simbol grupe AC/DC, Malcolm je opisan kao pokretačka snaga i vođa benda. AC/DC, unatoč njegovoj odlasku u mirovinu, odlučio je nastaviti svirati s njegovim blagoslovom. Kao ritam gitarist, bio je odgovoran za širok raspon zvuka benda, razvijajući mnoge gitarističke riffove legendarnih pjesama ovog benda Bio je oženjen za Lindu Young i imao je dvoje djece, Cara i Ross.

Ride On – ACDC Bon Scott from Luis Patricio Vacas Torres on Vimeo.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X