Umro je Mladen Baraković Lima

Cijenjeni hrvatski jazz basist i kontrabasist umro je u 71. godini u Zagrebu.

Mladen Baraković (Izvor: Kristijan Beluhan / Facebook)

Mladen Baraković bio je hrvatski jazz glazbenik i kontrabasist rođen 1950. godine u Zagrebu gdje je završio gimnaziju i glazbenu školu.

Nastupao je s brojnim hrvatskim, ali i svjetskim glazbenicima poput Kaya Windinga, Ursule May, Michaela Urbaniaka, Georgija Garagnana, Pepina Principa, Csabe Desea, Rona Ringwooda i drugih.

Bio je član je jazz sastava Boilers Quartet s kojim je u suradnji s Boškom Petrovićem objavio nekoliko albuma “Some Blues”, “Abstract Lights” i “St. Miles Infirmary”, te sastava Boilers All Starsa s kojim je snimio album “That’s It”, a kao dugogodišnji session glazbenik snimio je veliki broj pjesama i albuma neovisno o žanru.

Kao istaknuti jazz glazbenik bio je dugogodišnji član Big Banda Hrvatske Televizije. Višestruki je dobitnik nagrade Status Hrvatske glazbene unije za najboljeg kontrabasista.

Baraković je bio izuzetno cijenjen među kolegama glazbenicima koji se od njega opraštaju toplim riječima na društvenim mrežama.

“Dragi Lima, hvala ti na svemu! Uvijek si mi bio najveća podrška na našem glazbenom putovanju, i to nikad neću zaboraviti. Bila je čast biti tvoj prijatelj, snimati i toliko puno nastupati s tobom. Kad si ti bio iza, to je uvijek značilo sigurnost i za mene i za bend. Tvojim odlaskom ostaje velika praznina na glazbenoj sceni, pomiješana tuga i ljubav koju si ostavio za sve nas! Izniman čovjek i profesionalac! Uvijek ćemo te voljeti i nikad zaboraviti! Počivaj u miru dragi prijatelju!”, napisao je na svom Facebook profilu Kristijan Beluhan.

“Najveći, najbolji, veliki čovjek, puno nas je nasmijao i uvijek volio. Faliti ćeš mi jako Lima moj…”, riječi su Gorana Delača.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X