Umro je Prince

Danas nas je u 57. godini napustio Prince. Ova je vijest objavljena samo tjedan dana nakon što je njegovo zdravlje zabrinulo mnoge fanove. Prince je, naime, 15. travnja letio na koncert u Atlantu u Georgiji, no njegov je avion morao usred noći prisilno sletjeti u Illinoisu, jer se nije osjećao dobro. Tu je noć proveo u bolnici .

Prince (Foto: Wikipedia)
Prince (Foto: Wikipedia)

Pronađen je u svom domu u Minnesoti, a uzrok smrti je još uvijek nepoznat i nije jasno je li povezan s prošlotjednim zdravstvenim alarmom, nakon čega mu je dijagnosticirana gripa. Tragičnu je vijest potvrdila njegova agentica Yvette Noel-Schure.

Rođen je u Minneapolisu 7. lipnja 1958. pod imenom Prince Rogers Nelson, no svijetu se predstavljao jednostavnim mononimom Prince. Bio je jedan od najutjecajnijih i najpopularnijih američkih glazbenika, multiinstrumentalist, izvrstan pjevač, kantautor, skladatelj, glumac i producent. Potpuno je samostalno napisao i producirao preko tisuću pjesama, ne samo za sebe već i za druge glazbenike, a na snimanjima vlastitih albuma uglavnom je sam odsvirao većinu instrumenata.

Njegovim je stilom dominirao pop, R&B, funk i soul, ali nikada se nije libio eksperimentirati i s raznim drugim stilovima, poput rocka, bluesa, jazza i hip-hopa.
Osamdesetih je godina prošlog stoljeća ovladao tzv. industrijskim zvukom, uz sintesajzere i trube, a ovaj je tip glazbe bio poznat kao ‘Minneapolis sound’.

Objavio je preko 30 studijskih albuma. Prvi mu je album “For You” objavljen 1878., a svjetsku je slavu stekao albumom “Purple Rain” iz 1984.

Prince je smatran jednim od najboljih svjetskih gitarista.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Tags:

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X