Umro je Steve Brown, producent koji je radio s The Cult, Manic Street Preachers i Wham!

Steve Brown umro je u 63. godini

Steve Brown (Izvor: SteveBrown.info)

Brownova prva velika zasluga došla je 1977. godine kada je osmislio album grupe The Boomtown Rats “Born to Burn”. Osamdesetih je preuzeo ulogu producenta B-Movie albuma “Nowhere Girl” iz 1982. godine, debitantski album Wham! “Fantastic” iz 1983. i drugi album grupe The Cult “Love” iz 1985. Također je kratko radio s The Cultom na njihovoj sljedećoj ploči, koja se trebala zvati “Peace”, ali bend je na kraju stopirao rad i angažirao Ricka Rubina koji je producirao album “Electric”.

Sljedeće desetljeće Brown je surađivao s Manic Street Preachers na njihovom prvom (“Generation Terrorists”, 1992.) i trećem (“The Holy Bible”, 1994.) studijskom albumu. Također je snimao posljednji album grupe The Pogues iz 1996. “Pogue Mahone”.

“Duboko smo ražalošćeni kad smo čuli da je preminuo legendarni producent Steve Brown”, napisali su članovi grupe The Cult u tvitu. “Bio je izuzetno utjecajan u evoluciji Culta i zauvijek će biti utkan u naš DNK, naše najdublje sućut Steveovoj obitelji, naša su srca uz vas.”

U vlastitom počasnom tekstu, Manic Street Preachers napisali su: „Tako tužno kad smo čuli za smrt Stevea Browna, toliko smo se zabavili radeći s njim. Toliko nas je naučio – toliko uspomena i priča – “Motorcycle Emptiness”  bilo je njegovo remek-djelo s nama, ali je ‘producirao’ još mnogo ljubavi sa svojom obitelji i prijateljima.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X