Umro je rock pjevač Eddie Money

Eddie Money, rock glazbenik veteran, najpoznatiji po hitovima ‘Baby Hold On’, ‘Two Tickets to Paradise’ i ‘Take Me Home Tonight’, umro je u dobi od 70 godina.

Eddie Money (Foto: Wikipedia)

Prošlog mjeseca Money je otkrio da mu je dijagnosticiran rak jednjaka faze 4. Money je “mirno umro rano jutros (13. rujna)”, navodi se u izjavi njegove obitelji.

„Teškim se srcem opraštamo od svog voljenog muža i oca. Ne možemo zamisliti svoj svijet bez njega “, dodaje se u izjavi. “Zahvalni smo što će zauvijek živjeti kroz svoju glazbu.”

Često je bio prisutan na rock radiju tijekom 1970-ih i 1980-ih. Money je imao 11 Top 40 hitova. Njegova prva dva singla, “Baby Hold On” i “Two Ticket to Paradise” upali su među 25 najboljih godine 1978. Godinu dana kasnije objavio je  “Maybe I’m a Foo”l koji je dostigao 22. mjesto.

Money je dominaciju nastavio u 1980-ima pjesmama poput “Think I’m in Love”, “Walk on Water”, and “Take Me Home Tonight”. Potonji, duet s Ronnie Spector, pokazao se najuspješnijim singlom, udarajući na broj 1 na američkim rock ljestvicama, te mu je zaradio Grammy nominaciju za najbolji muški rock nastup.

Od 2018. godine Money i njegova obitelj bili su tema reality serije pod nazivom “Real Money” na AXS TV. Money je otkrio dijagnozu raka u nedavnoj epizodi emisije. “Mislio sam da idem na kontrolni pregled i (doktor) mi je rekao da imam rak”, objasnio je. “Otkrili smo da imam rak i da je bio stadij 4 i da je u jetri i limfnim čvorovima i malo u trbuhu … Udario me jako, jako teško.”

“Ono što ne želim učiniti je da ne želim sakriti činjenicu da imam rak”, dodao je Money. “Želim biti iskren prema svima. Želim da ljudi znaju da je rak (liječenje9 dugi put i da svi ne umiru od raka kao što su to činili pedesetih i šezdesetih. Hoću li dugo živjeti? Tko zna? To je u Božjim rukama. ”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X