Umro je slavni književnik Paul Auster

Karizmatični autor kritički hvaljenih djela poput ‘Njujorške trilogije’ nadahnuće je crpio iz svoje usvojene četvrti i postao svjetski priznat kao jedan od najboljih pisaca današnjice.

Paul Auster (foto: David Shankbone / Wikipedia)

Paul Auster, plodni romanopisac, memoarist i scenarist koji se proslavio 1980-ih svojom postmodernom reanimacijom noir romana i koji je postao jedan od prepoznatljivih njujorških pisaca svoje generacije, umro je od komplikacija uzrokovanih rakom pluća u svom domu u Brooklynu u utorak navečer. Imao je 77 godina. Njegovu smrt potvrdila je prijateljica Jacki Lyden.

S prepoznatljivim podočnjacima i glumačkim stasom, Auster je često opisivan kao “književna superzvijezda”. Britanski Times Literary Supplement jednom ga je nazvao “jednim od najspektakularnije inventivnih američkih pisaca”.

Njegova značajna djela uključuju The New York Trilogy (1987), Moon Palace (1989), The Music of Chance (1990), The Book of Illusions (2002), The Brooklyn Follies (2005), Invisible (2009), Sunset Park (2010), Zimski dnevnik (2012) i 4 3 2 1 (2017). Knjige su mu prevedene su na više od četrdeset jezika.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X