Usijani ‘Koprivnički ekspres’ protutnjao Tvornicom

Overflow je uspješno pred zagrebačkom publikom predstavio novi studijski album ‘Hit Me’. Iako je ‘Hit Me’ objavljen prije nešto više od mjesec dana, publika je znala riječi novih pjesama što je svakako pridonijelo odličnoj atmosferi koja je vladala na koncertu.

Overflow u Tvornici

„Pomoćni pogon“ Tvornice kulture, koji se sve više nameće kao dobro klupsko mjesto u Zagrebu, bio je dupkom pun na koncertnoj promociji albuma „Hit Me“ koprivničog Overflowa. Tristo ljudi je plesalo, skakalo i pjevalo zajedno s bendom u prostoru čiji pod se također bio „oznojio“ od silne akcije koja se događala na pozornici i ispred nje.

Overlow je identičnom žestinom sipao zaraznu i pozitivnu vibraciju kao i na koncertu u Koprivnici prije mjesec dana gdje je službeno i započelo ovogodišnje predstavljanje novog albuma. A toj vibraciji se bilo teško oduprijeti.

Žika: 'Čuo sam u novinama da Papa nije uspio prodati dovoljno ulaznica, pa su ga premjestili u Močvaru.'

Posebno iznenađenje i za članove benda bilo je poznavanje riječi novih pjesama od strane zagrebačke publike koja je uistinu emotivno pozdravila ne samo trenutni singl „Surprise“, već i pjesme poput „Girls From Montpellier“, „I Hate Everything“, „Sexy“ i svakako „Spinning The Blind Man“.

Potonja se već po drugi put nameće kao važan moment u središnjem dijelu nastupa nakon kojeg karakterizira angažirani i kritički pristup grupe našoj društvenoj sadašnjici, no opet na način karakterističan Overflowu, odnosno da su pjesme i ritam i dalje na prvom mjestu, a ne propovjedna poza koja bi donekle smirila atmosferu. Tako da je Žikina ironično-humoristična točka koja počinje riječima: „Čuo sam u novinama…“ došla u dobrom trenutku.

Dado - rekorder u količini iscijeđenog znoja nakon koncerta

Zanimljivi momenti su svakako bili i Žikin i Nikicin silazak među publiku kako bi izveli „The Sweetest Lullaby“, što je frontmen u šali najavio riječima: „Evo sad ću se malo i ja poput Gibonnija podružiti s vama.“. Kako se koncert bližio kraju temperatura se u prostoru povećavala, no jednako tako se povećavala i pozitivna reakcija publike u kojoj su se prvi redovi sve više upuštali i pogo dance.

„Surprise“ na kraju službenog dijela još jednom se pokazao kao snažna kulminacija nakon koje se klubom orilo „Hoćemo još!“. Zahtjev je naravno uvažen i slijedila je završna doza ritma i rifova jednoipolsatnog koncerta koji je pošteno oznojio sve prisutne.

Nikica (gitara), Žika (vokal) i Zoki (bas)

Rekorder po tom pitanju svakako je bio bubnjar Dado koji je u backstageu sa sebe skinuo potpuno mokru odjeću i napravio solidnu lokvu kad ju je iscijedio. Dokle god se koncerti Overflowa završavaju na taj način, nema bojazni da status grupe može ikako biti ugrožen. Čak i kod onih koji su se na kraju nastupa osjećali zakinutima zbog neodsvirane „Dorothy“.

Saznajte više:

Overflow: Ne vjerujemo da ćemo se odseliti, teško je biti stranac

Overflow na domaćem terenu – Koprivnica prva osjetila ‘udarac’

Overflow ‘Hit Me’ – primite novi udarac i zaboravite ‘Dorothy’

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X