Uskoro izlazi hrvatski prijevod ‘Doktora Sleepa’ Stephena Kinga

Nekoliko desetljeća nakon objave ‘Isijavanja’, jednoga od najpoznatijih i najboljih romana u svojem opusu, Stephen King napisao je nastavak ‘Doktor Sleep’ koji u središte pozornosti stavlja sada odraslog Dannyja Torrancea. Roman ‘Doktor Sleep’ mjesecima je bio na prvome mjestu ljestvica najčitanijih knjiga, a 2019. snimljen je i istoimeni film u režiji Marka Flanagana s Ewanom McGregorom u ulozi Dannyja Torrancea.

Stephen King ‘Doktor Sleep’

Prošlo je više od četiri desetljeća od prvog objavljivanja “Isijavanja” Stephena Kinga. Sve se promijenilo, ali ne i Kingova sposobnost da nasmrt preplaši, ocjenjuju kritičari “Doktora Sleepa”, nastavka kultnog horora jednoga od najčitanijih pisaca današnjice. Hrvatski prijevod zastrašujućeg nastavka “Isijavanja”, romana koji je stvorio književnu legendu, izlazi 23. travnja u izdanju Lumena (prijevod Ivana Otta), a može se nabaviti u prednarudžbi u web-shopu Školske knjige s popustom od 20 posto.

Tko može ikada zaboraviti “Isijavanje”? Tko može zaboraviti jezivi hotel Overlook i njegova izvansezonskog domara, propaloga pisca i alkoholičara Jacka Torrancea, njegovu ženu Wendy i njihova sina Dannyja, petogodišnjeg dječaka telepatskih sposobnosti i blistava isijavanja kojim čita tuđe misli i vidi one kojih više nema te predviđa događaje? U hotelu Overlook Dannyjev je dječački dar za isijavanje otvorio vrata pakla. Hotel je izgorio do temelja, no njegovi gosti i dalje posjećuju odraslog Dannyja i zagorčavaju mu život.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X