Uskoro izlazi novi album grupe ABOP naziva ‘△’ (aka Delta)

Tri godine nakon prvog izdanja, sad već rasprodanog istoimenog EP-a, ABOP donosi svoj prvi LP, pod nazivom ‘△’ (aka Delta).

ABOP – Delta

Materijal koji je nastajao posljednjih nekoliko godina i koji je u maniri DJ kulture više puta testiran pred publikom kako bi dobio svoj najbolji mogući oblik ugledat će svjetlo dana 30. studenog. U izdanju uvijek vrijedne nezavisne diskografske kuće PDV pojavit će se na policama dućana u vinilnom i CD obliku, a bit će dostupno i digitalno izdanje na svim relevantnim streaming i download servisima.

Na isti datum ABOP će premijerno predstaviti album “△” u zagrebačkom konceptualnom prostoru Pločnik, a ploča i CD moći će se kupiti po povoljnijim cijenama.

Osim albuma ABOP će premijerno predstaviti i nastup ELEVEN-a. Radi se o samostalnom live actu ABOP-ovog bubnjara Ivana Levačića. Njegovu produkciju karakterizira zvuk electronice, IDM-a, electra i drugih žanrova elektroničke glazbe, a prvo izdanje željno se isčekuje. Levi je ostavio već duboki trag na domaćoj glazbenoj sceni kao autor i aktivan član bendova ABOP, Chui i Kries, nekadašnji bubnjar bendova Pridjevi, Lollobrigida, Pips, Chips & Videoclips i Mayales. Za kraj, ABOP će DJ pult prepustiti dobrom prijatelju Jerku Abramiću Jerkushu, lokalnom indikatoru kvalitete partya. Ako je Jerko tamo, budite sigurni da je party dobar, a vjerojatno i after.

Album “△” je najavljen 2018. s prvim spotom ABOP-a za pjesmu “Right Now” u režiji Katrin Novaković i uz light dizajn bendovog light dizajnera Andrije Santre (Bamwise). Animirani stop-motion spot našao je svoje mjesto na brojnim festivalima animiranog filma i festivalima glazbenih spotova, a i sam ABOP je nastupio na Berlin Music Video Awards u lipnju 2019. Nakon EP-a iz 2016. i spektakularne promocije u Tvornici Kulture, ABOP se 2017. na krilima izdanja upustio u svoje prvo europsko putovanje. Do danas su skupili desetke tisuća kilomatara na europskim cestama, nastupali su u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Slovačkoj, Njemačkoj, Belgiji, Francuskoj, Češkoj i Bugarskoj. U regiji je bend svirao na najvećim festivalima: EXIT Festival, Dimensions Festival, Ferragosto Jam, Terraneo Festival, ali i u brojnim klubovima gdje je atmosfera uvijek najintenzivnija.

ABOP čine dva bubnjara Ivan Levačić (ELEVEN, Kries, Chui) i Ivan Vodopijec (Elemental), basist Erol Zejnilović (Elemental, Kries), Ivan Božanić (Pips, Chips & Videoclips) na digitalnim sintisajzerima i Bogumil Kulaga na analognim i digitalnim sintisajzerima. Kompletan album mixao je i masterirao hrvatski techno pionir Petar Dundov u Neumatik studiju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X