Uskoro ‘Raven’, nova HBO serija autora ‘Breaking Bad’ Vincea Gilligana

Nakon završetka jedne od najgledanijih serija posljednjeg desetljeća, Vince Gilligan je napravio hvaljeni spin-off ‘Better Call Saul’ i nakratko koketirao s komedijom u policijskoj seriji ‘Battle Creek’. No sada, čini se, ima u planu puno ozbiljniji materijal pretvoriti u TV seriju.

Vince Gilligan (Foto: Wikipedia)
Vince Gilligan (Foto: Wikipedia)

Jedan od najcjenjenijih scenarista današnjice, Vince Gilligan ovoga će puta pisati i za HBO producirati “Raven”, novu seriju o čuvenom vođi kulta, Jimu Jonesu koji je 1978. nakon ubojstva kongresmena Lea Ryana poveo grupu sljedbenika u masovno samoubojstvo u Guayani.

Ovaj je događaj uvijek bio fascinantan društveni fenomen, a Jim Jones jedan od najzanimljivijih karizmatika i sociopatskih figura, pa se čini kao dostojan materijal za još jednu punokrvnu seriju jednog od najvećih televizijskih majstora napetosti današnjice, koji je čak i srednjoškolskog profesora iz Albuquerqueja uspio prometnuti u monstruma.

I na “Ravenu” će se udružiti s već prokušanom producentskom ekipom iz “Breaking Bad”, izvršnom producenticom i redateljicom velikog dijela serije “Breaking Bad” i “X-files”, i oskarovkom za najbolju sporednu ulogu Octaviom Spencer koja će na seriji, uz samog Gilligana i autora nefikcionalne knjige “Raven: The Untold Story of Jim Jones and His People” novinara Tima Reitermana, biti izvršna producentica serije.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X