Uz posebnu posvetu Chucku Berryju Joan Baez, Pearl Jam i Tupac Shakur primljeni u Rock and Roll kuću slavnih

Legende glazbenog svijeta primljene su u Rock and Roll Hall of Fame (Rock and Roll kuću slavnih) u petak u Barclays Centru u New Yorku na 32. ceremoniji primanja novih članova.

Joan Baez (Jgtphoto / Wikipedia)
Joan Baez (Jgtphoto / Wikipedia)

Pored Joan Baez, Pearl Jam i Tupaca Shakura u Kuću su primljeni i Electric Light Orchestra, Journey i Yes. Ceremonija je posebno bila posvećena nedavno preminulom Chucku Berryju, glazbeniku koji je prvi umjetnik koji je bio primljen u Rock and Roll kuću slavnih.

ELO su mu odali počast izvedbom njegove pjesme “Roll Over Beethoven”.

Prije toga na video zidu su se nizali intervji s Bruceom Springsteenom, Paulom McCartneyejem i Keithom Richardsom između ostalih koji su pričali o Berryjevom zvuku i stilu. Jann Wenner, direktor Rolling Stonea koji je otvorio ceremoniju, rekao je u uvodnom govoru: “Nitko ne bi bio u ovoj prostoriji da nije bilo ovog čovjeka”, referirajući se na Chucka Berryja.

“Bojim se da mnogi mladi ljudi bez ovog primanja u Rock and Roll kuću slavnih ne bi imali pojma tko sam. Moja unuka nije znala tko sam sve dok je nisam uvela u backstage Taylor Swift”, komentirala je uz šalu Joan Baez svoje primanje.

Primanje Pearl Jama izazvalo je najviše oduševljenja među obožavateljima te večeri, a Eddie Vedder je iskoristio priliku kako bi ukazao na probleme klimatskih promjena.

Tupaca Shakura, koji je poginuo 1996. godine, predstavio je njegov nekadašnji kolega i prijatelj Snoop Dogg. Dogg je u Barclays Centeru izjavio kako je upravo Shakur bio prva osoba koja mu je ponudila marihuanu, dok je Alicia Keys odsvirala na klaviru medley Shakurovih pjesama “Dear Mama” i “Changes”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X