V.B.Z. predstavlja novitete kojima započinje 2022. godinu

Među naslovima su i dva nova romana domaćih autora.

 

Noviteti V.B.Z.

“Oneiricon” je treći roman domaćeg esejista i romanopisca Omera Raka koji na zadivljujuć način miješa žanrove erotskog, fantastičnog te krimi-romana s elementima horora, dok u svom prvom romanu “Chandra u potrazi za istinom” naš vrsni redatelj i ilustrator Milan Trenc opisuje zanimljive i humoreskne avanture indijskog gurua Chandre dok putuje Sjedinjenim Američkim Državama.

U dugoiščekivanom romanu „najmlađeg klasika češke književnosti“ Jáchyma Topola “Osjetljiv čovjek” odražava se duhovno stanje suvremenog europskog društva. Razigran i pitoreskan roman pun je grotesknih i crnohumornih epizoda a bavi se, uz univerzalne teme poput ljubavi, smrti i vjere, i onim aktualnim političkim poput izbjegličke krize, ruske prijetnje i uspona nacionalističkog populizma.

Objavljeni prvi put u Nizozemskoj odmah po završetku rata, potresni memoari “Posljednja postaja Auschwitz” nizozemskog liječnika i psihijatra Eddyja de Winda, sadrže u sebi dirljivu ljubavnu priču, podroban prikaz nacističkih zvjerstava i inteligentnu raspravu o ljudskoj naravi – ljudskosti i neljudskosti – u različitim situacijama. Ovo je važan i trajan dokument, svjedočanstvo o snazi ljudskog duha i upozorenje na ponor u koji možemo potonuti kad predrasude prevladaju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X