Valentino Bošković, hvarska maturantica i njezina nona u neočekivanoj suradnji

Riječ je o spotu za singl ‘Amorella’.

Valentino Bošković “Amorella”

Najpoznatiji brački astronaut objavio je spot za singl “Amorella”. Iako je pjesma ranije objavljena na albumu “Velika praska”, fanovskim zalaganjem talentirane Hvaranke Ivane Šerić, pjesma je dobila predivan spot.

“Godinama već vučem inspiraciju iz glazbe, a za ovaj spot su me nadahnule moja nona i njena sestra. Zbog njih sam i izabrala “Amorellu” jer ih pronalazim u stihovima. Nastojim eksperimentirati s tehnikama pa sam kombinirala digitalnu animaciju s animacijom ručno šivenog veza koji isto dolazi od moje none koja me inspirira svojim ručnim radovima. Zajedno smo izvezle uvodnu špicu i refren spota, a zbog dijalekta i tematike glazbe Valentina Boškovića sam se i upustila u ovakav izazov. Bilo je teško kombinirati srednju školu, pripreme za faks i izradu ovog spota, ali sam si na jedan svojevrstan način potvrdila ljubav prema animaciji”, rekla je autorica spota Ivana Šerić.

“Kad nam je Ivana poslala spot, bili smo oduševljeni, a još više smo bili oduševljeni kad je pristala da joj platimo posli koncerta 2046. Fala joj, naša su dica dobila novi najdraži crtić!”, rekli su Josip Radić i Branko Dragičević, ovozemaljski poslanici Valentina Boškovića.

Album “Velika praska” objavljen je digitalno 2020. godine i bio je nominiran i za album godine na nezavisnoj glazbenoj novinarskoj nagradi “Rock&Off”. Šestoga rujna 2021. Valentino je objavio “Veliku prasku” na ekskluzivnom narančastom vinilu, a unutarnji omot je zapravo album sa samoljepljivim sličicama koje pričaju priču o “svemirskom carstvu” Valentinota Boškovića. Dizajn potpisuju Kazinoti & Komenda, a LP je u 420 primjeraka isključivo preko trgovine Rockmark rasprodan u manje od četiri dana. U međuvremenu je rasprodana i CD kompilacija “Vodič kroz galaksiju za redikule” s kartom za koncert na Vidovoj gori 2046. godine.

Za kraj prošle godine Valentino i Mudri Brk su pripemili i tombolu na kojoj je prodajom vinila prikupljeno 18.590,30 kn za udrugu “Brački pupoljci”.

S obzirom da Praske više nema na vinilu, slušajte Valentinota na Bandcampu i digitalnim servisima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X