Valjak i prijatelji, 26. ožujak, Arena Zagreb

Okruženi glazbenim prijateljima i vjernom publikom, članovi benda Parni valjak ove subote, 26. ožujka, glazbom su odali počast svom prijatelju i prerano preminulom frontmenu Akiju Rahimovskom. Iščekivanim koncertom u rasprodanoj Areni Zagreb, bend, glazbeni gosti i publika slavili su jednog od najvećih rock pjevača naših prostora.

Koncert “Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći…Aki” započet je snimkom “Za malo nježnosti”, te je publika još jednom mogla čuti Akijev glas, dok su članovi benda svirali instrumentalni dio pjesme. Bio je to početak koji je već u prvim taktovima dao naslutiti dostojanstven i emocijama prožet koncert koji slavi Akijev život.

Ovaj koncert treba biti veselje i sjećanje na život koji je malo tko imao” obratio se publici Husein Hasanefendić Hus i započeo izvedbu pjesme “Zastave”, pri čemu mu se ubrzo pridružila i vjerna publika te je uslijedilo dva i pol sata glazbenog odavanja počasti čovjeku koji je svojom energijom postao sinonim vrhunskog frontmena.

Kroz čitavu koncertnu večer bendu su se naizmjence na pozornici pridruživali i Pero Galić, frontmen Opće opasnosti, u pjesmama “Prolazi sve” i “Ugasi me”, zatim Massimo u izvedbama “Samo da znaš” i “Pusti nek traje”, Nina Badrić u “Nemirno more” i “Vrijeme ljubavi”, Dino Jelusić u “Ljubavna”, “Jesen u meni” i “Dođi”, Filip Rudan u “Stranica dnevnika”, “Ostani s njim” i “A gdje je ljubav”, Neno Belan u “Moja je pjesma lagana” i “Uhvati ritam”, Nermin Puškar u “Vrijeme”, “Otkud ti pravo” i “Opet se smijem”, kao i Davor Gobac u “Lutka za bal” te Momčilo Bajagić Bajaga u “Godine prolaze”.

Dio bogate set-liste od ukupno 30 pjesama Parnog valjka, članovi benda su izvodili i samostalno, a posebno iznenađenje bila je izvedba pjesme “Dok je tebe” Tine Kresnik, pratećeg vokala benda. “Kada smo snimali ovu pjesmu, bila sam trudna i on je bio u mom trbuhu. Danas mi se pridružuje u njenoj izvedbi” najavila je, nakon čega joj se na pozornici pridružio njen sin Noa, što je izazvalo i snažno oduševljenje publike.

Kao posljednji gost koncerta bendu se pridružio Zlatan Stipišić Gibonni, u izvedbama pjesama “U prolazu” te posljednjoj, emocijama ispunjenoj “Sve još miriše na nju”, pri čemu su se bendu i njemu na pozornici priključili svi glazbeni gosti te zajedno s publikom došli do emotivnog vrhunca večeri.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Galerija

Idi na Vrh
X