Van Morrison najavljuje novi album ‘Accentuate the Positive’ singlom ‘Shakin’ All Over’

Rock and roll, baby!

Van Morrison “Acentuate the Positive”

Van Morrison predstavlja svoj 45. studijski album, “Accentuate the Positive” koji izlazi 3. studenog. Ovaj naelektrizirani hommage rock ‘n’ rollu najavljen je uz njegov prvi singl, novi pogled na klasik Johnnyja Kidda “Shakin’ All Over”.

Kao i ovogodišnji hvaljeni “Moving On Skiffle”, i na “Accentuate The Positive” Van Morrison se vraća jednoj od svojih strasti iz djetinjstva: ovaj put rock ‘n’ rollu. Odrastajući u Belfastu nedugo nakon Drugog svjetskog rata, bio je neizmjerno inspiriran opojnim zvukovima bluesa i rock ‘n’ rolla 20. stoljeća. Slušajući izvođače kao što su Fats Domino, Chuck Berry i The Everly Brothers, nije prošlo dugo dok Van nije počeo intuitivno reinterpretirati te zvukove sa svojim bendom u lokalnim dvoranama u rodnom gradu.

Nekoliko desetljeća kasnije, Van Morrison se sada ponovno osvrće na žanr reimaginirajući neke od svojih osobnih favorita za “Accentuate The Positive” i ulijevajući tim bezvremenskim pjesmama energiju koja neprestano izaziva i proširuje njegove tradicije. Vanov neponovljivi glas u kombinaciji s vrhunskim aranžmanima i vrhunskom izvedbom donosi svježi žar tako velikim pjesmama kao što su The Johnny Burnette Trio, “Lonesome Train”, Johnny Kidd & The Pirates, “Shakin’ All Over” i pionirski rock ‘n’ roll hit Big Joea Turnera “Flip, Flop and Fly”.

Na albumu čuje se i električna gitara pokojnog Jeffa Becka i vokali Chrisa Farlowea na “Lonesome Train”, plus gitara Taj Mahala na “Lucille” i “Shake, Rattle and Roll”.

Van Morrison kaže: “Rock ‘n’ roll je jednostavnost, iskrenost i izražajna snaga i nema šanse da pobjegnete od toga. Zato je dobro i zato je trajalo. To je duhovna glazba.”

“Accentuate The Positive” bit će objavljen u digitalnim/streaming formatima, dvostrukom CD-u, crnom dvostrukom vinilu i plavom dvostrukom vinilu.

“Accentuate The Positive”, popis pjesama:

1. ‘You Are My Sunshine’
2. ‘When Will I Be Loved’
3. ‘Two Hound Dogs’
4. ‘Flip, Flop and Fly’
5. ‘I Want a Roof Over My Head’
6. ‘Problems’
7. ‘Hang Up My Rock And Roll Shoes’
8. ‘The Shape I’m In’
9. ‘Accentuate The Positive’
10. ‘Lonesome Train’
11. ‘A Shot of Rhythm and Blues’
12. ‘Shakin’ All Over’
13. ‘Bye, Bye Johnny’
14. ‘Red Sails in the Sunset’
15. ‘Sea of Heartbreak’
16. ‘Blueberry Hill’
17. ‘Bonaparte’s Retreat’
18. ‘Lucille’
19. ‘Shake, Rattle and Roll’

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X