Varaždinski bend Vrulja predstavlja se pjesmom ‘Jesenska’

Vrulja je indie rock kvartet iz Varaždina nazvan po mjestu u moru na kojem izvire rijeka ponornica, pri čemu se miješaju slatka i slana voda.

Vrulja (Foto: promo)

Bend je okupljen kao anti-stres terapija nakon napornog radnog tjedna s motom: “Muzika zbog muzike i jam zbog jama”, da bi svoj
sadašnji oblik kojeg sačinjavaju Sabina, Ivan, Tomislav i Ninoslav poprimio u proljeće 2017. godine. Iako su do imena došli spontano, ono je postalo dio vizije povezivanja s prirodom – tako je i naziv albuma te mnogih pjesmama okrenut flori i fauni. No, u srži njihovog izričaja nalazi se bunt – uz njega su rasli i kroz njega grade svoju zvučnu sliku i odašilju poruke.

Za prvo predstavljanje, te najavu prvog dugosvirajućeg albuma “Od korijena do pupa” bend je odabrao pjesmu naziva “Jesenska” za koju su i snimili spot u prostoriji u kojoj inače stvaraju i vježbaju.

Osvrt na temu pjesme dala je vokalistica Sabina “Kada sam bila malena, za mene su godišnja doba bila uživanje i opažanje očitog… Proljeće obožavam oduvijek, rođena sam u proljeće i ono najavljuje dolazak topline, buđenje svega što je spavalo. Ljeto sam voljela zbog sunca i mora, a zimu zbog snijega i klizanja… ali jesen… Jesen mi nikad nije bila neko godišnje doba koje bi jedva čekala – ono je bacalo lišće krošnjama, najavljivalo dolazak kišnih i tmurnih dana… i samo tu viziju jeseni sam imala. Sad kad sam malo porasla gledam jesen skroz nekim drugim očima, to je prva pjesma s kojom se dotičem prirode, shvatila sam da je jesen u biti najplodnija. Onda kad promijeniš pogled na svijet… Počneš ubirati plodove svog rada i truda.”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X