Vatikanske novine sasjekle novi ‘Star Wars’ zbog traljavo prikazanog zla u filmu

Dijagnoza dobrog dijela planete je masovno ludilo oko sedmog nastavka ‘Ratova zvijezda’ – vikend otvaranja razvalio je rekorde američkog box officea, ali i u ostatku svijeta gdje se prikazuje. J.J. Abramskov film također prate panegirične filmske kritike, ali ne od svih.

Negativac Kylo Ren u filmu 'Ratovi zvijezda: Sila se budi'
Negativac Kylo Ren u filmu ‘Ratovi zvijezda: Sila se budi’

Možda najneočekivanija dolazi iz vatkanskog dnevnika L’Osservatore Romano, u kojem je „Sila se budi“ popljuvana zbog nedostatka uvjerljivosti antagonista, posebice negativaca.

„Novi redatelj spektakularno je promašio u prezentiranju zla u smislu negativaca u filmu“, tvrdi L’Osservatore Romano i objašnjava: „Darth Vader i iznad svega imperator Palpatine bili su dva najopakija negativca u cijelom žanru američke kinematografije. Traljava zamjena za Darth Vadera je u liku Kylo Rena koji nosi masku samo kako bi oponašao svog prethodnika, dok karakter koji bi trebao biti zamjena imperatoru Palapatineu kao inkarnacija vrhovnog zla predstavlja ozbiljan defekt ovog filma. Bez otkrivanja bilo čega o likovima, samo ćemo reći da se nespretniji i odrpaniji rezultat može još samo dobiti od kompjuterske grafike.“

Vatikanski list ide i dalje, dok svi ostali hvale buđenje vintage trilogije, i tvrdi da je film „Sila se budi“ prije reboot nego nastavak. „To nije klasični reboot poput Nolanovog „Batmana“, već modernizirana uvrnuta verzija prilagođena ukusu današnje javnosti koja je navikla sjediti ispred računala, a ne u kinu“, zaključuje L’Osservatore Romano.

L’Osservatore Romano izlazi od 1861. godine, te pored društveno političkih zbivanja i analiza, redovito i kritički prati događanja u umjetnosti i kulturi.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X