Večer iznenađenja na dodjeli nagrade Screen Actors Guilda

Ove nedjelje dodjeljene su nagrade udruženja holivudskih glumaca, a u glavnim filmskim kategorijama došlo je do prilično neočekivanih raspleta.

Denzel Washington u filmu 'Fences' (Foto: David Lee / Paramount Pictures Corporation)
Denzel Washington u filmu ‘Fences’ (Foto: David Lee / Paramount Pictures Corporation)

Prije svega, najveće iznenađenje ovogodišnje nagrade SAG pobjeda je Denzela Washingtona za ulogu Troya u filmu “Fences” koji je sam režirao, u kategorije najbolje muške uloge gdje je pobijedio favorita Caseyja Afflecka i time zakomplicirao utrku za Oscara u ovoj kategoriji. Usprkos osvajanju dvaju Oscara, ovo je prva nagrada SAG-a za Denzela Washingtona, nakon što je po šesti put nominiran.

Za najbolju glavnu žensku ulogu nagrađena je Emma Stone za ulogu u “La La Land”, što je stavlja u prednost u odnosu na Isabelle Huppert u borbi za Oscar. Nekako u drugi plan je sada pala Natalie Portman, kojoj će biti potrebna pobjeda na BAFTA-i kako bi se vratila u trku.

U kategoriji najboljeg sporednog glumca slavio je Mahershala Ali iz filma “Moonlight”, kojemu je ova pobjeda bila potrebna nakon što je na Zlatnim globusima izgubio od Taylora Aaron-Johnsona. Najboljom sporednom glumicom očekivano je proglašena Viola Davis, koja osvaje sve nagrade redom za svoju ulogu u drami “Fences”.

Budući da je “La La Land” film dvoje glavnih glumaca bez jakih izvedbi u sporednim ulogama, ostao je bez nominacije u glavnoj kategorije SAG-a, onoj za najbolju glumačku postavu. Ali i bez nominacije uspio je na neki način izvojevati pobjedu, budući da u toj kategoriji nisu pobijedili njegovi izravni konkurenti za Oscar ove godine, “Moonlight” i “Manchester By The Sea”, već je nagrada otišla melodrami “Hidden Figures” koja i nema velikih izgleda za pobjedu u kategoriji najboljeg filma, budući da, između ostaloga, njen autor Theodore Melfi nema ni redateljesku nominaciju.

U televizijskim kategorijama, nagrade za ansambl osvojile su Netflixova serije “Stranger Things” za dramu, te “Orange Is The New Black” za komediju. Glumačke nagrade za dramu dodjeljene su Claire Foy i Johnu Lightowu iz “The Crown”, što je dodatno pojačalo uspjeh ove velike večeri za Netflix. Za uloge u komediji nagrađeni su Julia Louis-Dreyfus za “Veep” i William H. Macy za “Shameless”. U kategoriji miniserije ili televizijskog filma nagrada za glumca je pripala Bryanu Cranstonu za ulogu Lyndona B. Johnsona u “All the Way”, a za glumicu Sari Paulson za “The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”.

Noć ranije dodjeljene su i nagrade udruženja producenta gdje je očekivano slavio “La La Land”. U oko sedamdeset posto slučajeva dosad je film koji je slavio na ovoj dodjeli odnio i Oscar za najbolji film, pa je tako dodatno zacementiran status favorita za “La La Land”. Ovaj vikend su dodjeljeni i Eddieji, nagrade za montažu, gdje je “La La Land” ponovno slavio u kategoriji komedije, a “Arrival” u kategoriji drame.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X