Večer iznenađenja na dodjeli nagrade Screen Actors Guilda

Ove nedjelje dodjeljene su nagrade udruženja holivudskih glumaca, a u glavnim filmskim kategorijama došlo je do prilično neočekivanih raspleta.

Denzel Washington u filmu 'Fences' (Foto: David Lee / Paramount Pictures Corporation)
Denzel Washington u filmu ‘Fences’ (Foto: David Lee / Paramount Pictures Corporation)

Prije svega, najveće iznenađenje ovogodišnje nagrade SAG pobjeda je Denzela Washingtona za ulogu Troya u filmu “Fences” koji je sam režirao, u kategorije najbolje muške uloge gdje je pobijedio favorita Caseyja Afflecka i time zakomplicirao utrku za Oscara u ovoj kategoriji. Usprkos osvajanju dvaju Oscara, ovo je prva nagrada SAG-a za Denzela Washingtona, nakon što je po šesti put nominiran.

Za najbolju glavnu žensku ulogu nagrađena je Emma Stone za ulogu u “La La Land”, što je stavlja u prednost u odnosu na Isabelle Huppert u borbi za Oscar. Nekako u drugi plan je sada pala Natalie Portman, kojoj će biti potrebna pobjeda na BAFTA-i kako bi se vratila u trku.

U kategoriji najboljeg sporednog glumca slavio je Mahershala Ali iz filma “Moonlight”, kojemu je ova pobjeda bila potrebna nakon što je na Zlatnim globusima izgubio od Taylora Aaron-Johnsona. Najboljom sporednom glumicom očekivano je proglašena Viola Davis, koja osvaje sve nagrade redom za svoju ulogu u drami “Fences”.

Budući da je “La La Land” film dvoje glavnih glumaca bez jakih izvedbi u sporednim ulogama, ostao je bez nominacije u glavnoj kategorije SAG-a, onoj za najbolju glumačku postavu. Ali i bez nominacije uspio je na neki način izvojevati pobjedu, budući da u toj kategoriji nisu pobijedili njegovi izravni konkurenti za Oscar ove godine, “Moonlight” i “Manchester By The Sea”, već je nagrada otišla melodrami “Hidden Figures” koja i nema velikih izgleda za pobjedu u kategoriji najboljeg filma, budući da, između ostaloga, njen autor Theodore Melfi nema ni redateljesku nominaciju.

U televizijskim kategorijama, nagrade za ansambl osvojile su Netflixova serije “Stranger Things” za dramu, te “Orange Is The New Black” za komediju. Glumačke nagrade za dramu dodjeljene su Claire Foy i Johnu Lightowu iz “The Crown”, što je dodatno pojačalo uspjeh ove velike večeri za Netflix. Za uloge u komediji nagrađeni su Julia Louis-Dreyfus za “Veep” i William H. Macy za “Shameless”. U kategoriji miniserije ili televizijskog filma nagrada za glumca je pripala Bryanu Cranstonu za ulogu Lyndona B. Johnsona u “All the Way”, a za glumicu Sari Paulson za “The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”.

Noć ranije dodjeljene su i nagrade udruženja producenta gdje je očekivano slavio “La La Land”. U oko sedamdeset posto slučajeva dosad je film koji je slavio na ovoj dodjeli odnio i Oscar za najbolji film, pa je tako dodatno zacementiran status favorita za “La La Land”. Ovaj vikend su dodjeljeni i Eddieji, nagrade za montažu, gdje je “La La Land” ponovno slavio u kategoriji komedije, a “Arrival” u kategoriji drame.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X