Vesna Pisarović ima novi spot ‘Nogometna utakmica’ i najavljuje ljetnu turneju

Povodom svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji i nadolazeće turneje ‘Naše velike pjesmarice’, Vesna Pisarović predstavlja novi spot za pjesmu ‘Nogometna utakmica’, originalnog naziva ‘La partita di pallone’.

  • 10
    Shares
Vesna Pisarović – Nogometna utakmica

Pjesma koju je 1962. napisao Edoardo Vianello, a uglazbio Carlo Rossi humoristično predstavlja žensku perspektivu muške nogometne opsesije, već sljedeće godine Igor Krimov je napravio prepjev, te ju je uz Ljubljanski jazz ansambl otpjevala legendarna Beti Jurković.

Vesnina verzija nalazi se na albumu “Naša velika pjesmarica / The Great Yugoslav Songbook” koji je prošle godine izašao za PDV u digitalnom, CD i formatu dvostrukog vinila, album je već predstavljen s dva singla “Balada” i “Bijela lađa plovi morem”, a video za treći singl je režirao Zoran Terzić.

Vesna Pisarović kreće na regionalnu turneju povodom albuma “Naša velika pjesmarica / The Great Yugoslav Songbook”. Na turneji će joj se pridružiti talijanski glazbenici Zeno de Rossi na bubnjevima, Giorgio Pacorig na klaviru i Romano Todesco na kontrabasu, a tokom turneje posjetit će osam gradova i pet država bivše Jugoslavije.

Naša velika pjesmarica – turneja:

30.06. Bjelovar, Jazz festival JAZZICA

01.07. Banja Luka, Banski dvori

03.07. Budva, “Grad Teatar

04.07. Novi Pazar – Kulturni centar

05.07. Požega (Užička) – Jazz Festival JAZZVEZE

06.07. Krško – ARSonica 2018, Poletje na gradu Rajhenburg

07.07. Murska Sobota – “Skrito dvorišče”

09.07. Jajce – Kazališne igre BiH

  • 10
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X