Videom ‘Bill Gates’ Skotnog vraga obilježen izlazak ploče ‘Zvučni zid’

Promocija ploče uz nastupe nekoliko izvođača održat će se danas od 18:30 u vrtu Vintage Industrial Bara.

Skotni vrag (foto: Marina Uzelac)

Objavljena je dugoiščekivana dvostruka ploča “Zvučni zid”. Novo Menartovo izdanje predstavlja petnaest bendova s hrvatske alternativne scene. Nakon najavne pjesme “Stoin Sam”, grupe Hram, slijedi pjesma “Bill Gates” grupe Skotni vrag.

Spot ove maskirane skupine iz Virovitice izlazi također sutra, a sniman je u koprivničkom klubu “Funk”. „Odabrali smo ovu pjesmu jer želimo pokazati svijetu kakav je zapravo Bill Gates, pravi je Skotni vrag! Snimali smo u Funku jer je taj prostor prikriveno gnijezdo novog svjetskog poretka. Snimanje je bilo napeto, ali je folija na glavi odradila svoje“, poručuje Skotni vrag.

Promocija albuma u Vintage Industrial Baru

Izalzak albuma prati i koncertna promocija u Ljetnom vrtu zagrebačkog Vintage Industrial bara. Promocija počinje danas u 18:30 sati i ulaz je besplatan. U slučaju kiše, promocija će se održati u klubu.

Na promociji ćete saznati kako je 15 bendova snimalo uživo audio i video materijale u deset hrvatskih klubova i četiri hrvatska grada.

Na promociji će govoriti glazbenica Nina Romić, producent i idejni začetnik projekta Vedran Peternel, direktor Menarta Branko Komljenović, urednik portala ravnododna.com Zoran Stajčić i novinar Marko Podrug. Bit će naravno i svirke: Po nekoliko pjesama će odsvirati Nina Romić, Mimika Orchestra, Skotni vrag i Eine.

„Zvučni zid“ je nastavak Porinom nagrađene ploče „Zagreb Calling – Generacija bez refrena“, a idejni začetnik oba projekta je Vedran Peternel. Na dvostrukom albumu alternativnu scenu redom predstavljaju: Hram, Skotni vrag, Nemeček, Nina Romić, Barbara Munjas, Rolo, Mimika Orchestra, Povraccio di Colteo, Sara Renar, CRIO, Roj osa, Seine, Šiza, Denis Katanec i Živa voda.

Tijekom ljeta i jeseni 2022. snimalo se u Rojcu i Kotaču (Pula), Azimutu (Šibenik), Funku (Koprivnica) te u Močvari, Vintage Industrial Baru, Dva osam, Pločniku, KSET-u i Gavelli (Zagreb).

Album je dostupan i na digitalnim servisima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X