Vještice došle na vrh Top-liste prodaje

Ovo je 11. uzastopni tjedan s remasteriranim izdanjem na vodećem mjestu liste.

Vještice ‘Totalno drukčiji od drugih’

Remaster ploče grupe Vještice “Totalno drukčiji od drugih” (Croatia Records) novi je predvodnik Top-liste prodaje domaćih naslova. Time je postao prvi album koji je na vrhu liste najprodavanijih u 2024. godini.

Izdanje benda Haustor “Bolero” (Croatia Records) popeo se na broj dva, dok na trećem mjestu nalazimo dosadašnjeg predvodnika – album “Šamar” (Dancing Bear) grupe Hladno pivo. Preostala dva mjesta u Top 5 zauzimaju kompilacije – “Zaustavi vrijeme” (Massimo, Aquarius Records) i “25 Greatest Hits” (Zdravko Čolić, Croatia Records).

Ovotjednim rezultatom ploče “Totalno drukčiji od drugih”, bend Vještice prvi puta boravi na vrhu Top-liste prodaje. Posljednji izvođač koji je ostvario svoj prvi broj jedan u rezultatima mjerenja prodaje bio je trio Pocket Palma (“III”, Aquarius Records, izvještaj od 4. listopada 2023.).

Istodobno, ovo je 11. uzastopni tjedan s remasteriranim izdanjem na vodećem mjestu liste. Zadnji naslov koji je predvodio rezultate prodaje, a da nije reizdanje u pitanju, bio je “11” (Nika Turković, Aquarius Records, izvještaj od 18. listopada 2023.).

The Rolling Stones ‘Hackney Diamons’

Ploča benda The Rolling Stones “Hackney Diamonds” (Polydor/Universal Music Hrvatska) vratila se na prvo mjesto strane Top-liste prodaje poslije više od mjesec dana (29. studenoga 2023.). Ovim rezultatom, LP “Hackney Diamonds” bilježi svoj ukupno četvrti tjedan na vrhu liste najprodavanijih stranih izdanja.

Boyband Stray Kids došao je na drugu poziciju s EP-jem “Rock-Star” (JYP Entertainment), a jedno mjesto više popeo se i Michael Bublé (Christmas, Reprise/Warner Music/Dancing Bear, broj 3). Još jedan južnokorejski sastav – Enhypen – našao se na broju četiri (“Orange Blood”, Belift Lab), dok peti najprodavaniji album ima Taylor Swift (“Midnights”, Republic/Universal Music Hrvatska).

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 18. do 24. prosinca 2023., a možete je pronaći na stranici top-lista.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X