Vlado Simcich Vava objavio peto instrumentalno izdanje – EP ‘Escapism’

Vlado Simcich Vava, naš priznati autor, gitarist i producent, dobri duh riječke rock-scene predstavlja svoje peto instrumentalno izdanje ‘Escapism’.

Vava ‘Escapism’

Vava iza sebe ima izuzetno bogat i raznovrstan glazbeni opus, što nije nimalo neobično za glazbenika toliko širokih nazora i znanja.

“Escapism” je nastao tijekom proteklih mjeseci i zbir je “instrumentalnih zabilješki”, kako je ovih šest skladbi opisao njihov autor, a slušateljima donosi dvadeset i dvije minute “bijega” u neke druge dimenzije. “Escapism Part 1”, “Waltz With Me Olivia”, “Loneliness”, “Ivy”, “Escapism Part 2”, “And Before I Go” skladbe su koje savršeno pokazuju da se i bez iti jedne riječi puno toga može ispričati.

“Kako ne bih zaboravio vrijeme distopije koje smo živjeli tijekom ožujka, travnja i djelomično svibnja, odlučio sam raditi instrumentalne zabilješke. Bez ambicije da one postanu pjesme u pravom smislu riječi, tek sredstvo protiv zaborava. Ali kako su dani odmicali tako su i te skice postajale i nešto više, gotovo samostalni organi kojima je trebalo udahnuti još malo života pa da postanu žive. U nekima sam zakoračio i u sasvim nove predjele, bio mi je itekako potreban bijeg od neobične stvarnosti u kojoj smo se svi zatekli” kaže Vava.

Dvadeset i dvije minute EP-ja “Escapism” snimljene su na analognom 4-kanalnom trakašu Fostex. Miksano je u studiju GIS, Kastav, s Matejom Zecom koji uz Vavu potpisuje produkciju. Dizajn omota potpisuje stari Vavin suradnik Mladen Stipanović iz SMART69 studija.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X