Vlado Simcich Vava objavio peto instrumentalno izdanje – EP ‘Escapism’

Vlado Simcich Vava, naš priznati autor, gitarist i producent, dobri duh riječke rock-scene predstavlja svoje peto instrumentalno izdanje ‘Escapism’.

Vava ‘Escapism’

Vava iza sebe ima izuzetno bogat i raznovrstan glazbeni opus, što nije nimalo neobično za glazbenika toliko širokih nazora i znanja.

“Escapism” je nastao tijekom proteklih mjeseci i zbir je “instrumentalnih zabilješki”, kako je ovih šest skladbi opisao njihov autor, a slušateljima donosi dvadeset i dvije minute “bijega” u neke druge dimenzije. “Escapism Part 1”, “Waltz With Me Olivia”, “Loneliness”, “Ivy”, “Escapism Part 2”, “And Before I Go” skladbe su koje savršeno pokazuju da se i bez iti jedne riječi puno toga može ispričati.

“Kako ne bih zaboravio vrijeme distopije koje smo živjeli tijekom ožujka, travnja i djelomično svibnja, odlučio sam raditi instrumentalne zabilješke. Bez ambicije da one postanu pjesme u pravom smislu riječi, tek sredstvo protiv zaborava. Ali kako su dani odmicali tako su i te skice postajale i nešto više, gotovo samostalni organi kojima je trebalo udahnuti još malo života pa da postanu žive. U nekima sam zakoračio i u sasvim nove predjele, bio mi je itekako potreban bijeg od neobične stvarnosti u kojoj smo se svi zatekli” kaže Vava.

Dvadeset i dvije minute EP-ja “Escapism” snimljene su na analognom 4-kanalnom trakašu Fostex. Miksano je u studiju GIS, Kastav, s Matejom Zecom koji uz Vavu potpisuje produkciju. Dizajn omota potpisuje stari Vavin suradnik Mladen Stipanović iz SMART69 studija.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X