Vlatko Stefanovski objavio album ‘Taftalidze Shuffle’

Nakon iznimno uspješnog akustičnog albuma ‘Mother Tongue’, svjetski poznati gitarist Vlatko Stefanovski odlučio se vratiti zvuku i atmosferi sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Vlatko Stefanovski ‘Taftalidze Shuffle’

“Taftalidze Shuffle” novo je studijsko izdanje makedonskog virtuoza, a devet pjesama snimljenih u njegovom studiju Esoteria zasigurno će razveseliti njegove obožavatelje. Vlatko je ovaj album, kao i mnoge do sada, posvetio svom Skopju i kvartu Taftalidze koji ima posebno mjesto u njegovom srcu. Pjesme su stoga iznimno intimne i osobne, a opet tako bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova glazba. Autorstvo glazbe, teksta i aranžmana kao i produkciju svih devet brojeva potpisuje upravo Vlatko.

“Jako mi je teško govoriti o pandemiji i o stanju koje nas je zadesilo. Cijelo ovo vrijeme pokušavao sam ostati konstruktivan i sačuvati svoje zdravlje. Na svu sreću imam kućni studio pa sam puno vremena provodio snimajući pjesme za novi album, a htio ili ne htio, vratio sam se tekstovima i zvuku sedamdesetih koji me oduvijek fasciniraju. Stvarno sam zadovoljan rezultatima i činjenicom da sam u ovim čudnim vremenima uspio snimiti takav album”, rekao je Vlatko.

Posebnu vrijednost albumu pridaje mlada ritam sekcija koja se ovom prilikom pridružila Vlatku, a čine je njegov sin, Jan Stefanovski za bubnjevima te Ivan Kukić na bas gitari. “Na ovom albumu surađivao sam sa svojom novom, mladom ritam sekcijom. Bez obzira na godine, njih dvojica zvuče nevjerojatno mlado i entuzijastično, a njihova energija neprestano mi je davala vjetar u leđa. Lijepo je svirati s ljudima koji su stalno nasmijani, a posebno mi je drago što je ovo prvi album na kojem surađujem sa svojim sinom”, dodaje Vlatko.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X