Voland Le Mat gost Ireni Žilić na koncertu u Lisinskom

Mala dvorana KD Vatroslava Lisinskog će u petak, 20. svibnja, ponovo biti mjesto istinskog uživanja u kantautorskoj glazbi. Ireni Žilić, kojoj će to biti prvi nastup u Zagrebu još od listopada 2014., pridružit će se veliki povratnik na scenu: Voland Le Mat.

Voland Le Mat (Foto: M^3 / Matej Čelar)
Voland Le Mat (Foto: M^3 / Matej Čelar)

Ova glazbena večer u prekrasnom ambijentu i akustici Male Dvorane bit će najava ciklusa koncerata u organizaciji Hangtime Agencyja i Lisinskog koji će se održavati jednom mjesečno od jeseni do svibnja 2017. Početak koncerta je u 21 sat, a broj ulaznica je ograničen i sva su mjesta sjedeća. Cijena ulaznice u pretprodaji je 55, a ako ih ostane na dan će iznositi 70 kuna. Karte možete kupiti na ovom linku.

Zagrebačka kantautorica Irena Žilić pažnju na sebe skrenula je krajem 2012. objavom EP-a „Days of Innocence“ kojim je stekla brojne poklonike među ljubiteljima žanra. Dvije godine kasnije na vlastitoj etiketi „Cuckoo“ objavila je hvaljeni album prvijenac „Travelling“ kojeg je kritika proglasila među najznačajnijim hrvatskim izdanjima u 2014. što je između ostalog rezultiralo i rasprodanim Malim pogonom Tvornice kulture, kao i brojnim koncertima i festivalima u Hrvatskoj i okolnim zemljama od kojih valja istaknuti onaj na Waves Vienna festivalu. Ovom prigodom Irena će promovirati vinilno izdanje spomenutog albuma kojeg će svi posjetitelji moći kupiti u atriju Male dvorane.

Voland Le Mat objavio je album prvijenac „Faustopojke“ 2009. godine te nakon nekoliko nastupa prekinuo s koncertnim aktivnostima. Pauza je trajala čak šest godina, ali nipošto nije utjecala na doživljaj kojeg pruža Volandova glazba i lirika. Početkom ožujka održao je povratnički koncert u Muzeju suvremene umjestnosti u sklopu projekta MIMO te ponovo skrenuo pažnju na sebe, a cijeli je dojam osnažio odličnim koncertom u Tvornici za koji je ‘podebljao’ sastav novim članovima. Za nastup u Lisinskom sprema manju, akustičnu varijantu koja će se savršeno uklopiti u ambijent Male dvorane.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X