Vraća se NO Jazz Festival

NO Jazz Festival vraća se u život nakon petnaestogodišnje hibernacije.

NO Jazz Festival

“Od jeseni 2000. pa sve do kraja 2009. bio nam je to ključni projekt, ali nakon što je početkom 2010., bez ikakvog obrazloženja za takve odluke, izgubio financijsku potporu Grada Zagreba i Ministarstva kulture, odlučio sam staviti ga u hibernaciju te glavninu aktivnosti preseliti u novu sredinu za koju sam se nadao da će koliko-toliko ozbiljno doživjeti ono što smo tada radili. Tako je nastao Terraneo Festival”, izjavljuje Mate Škugor, pokretač i organizator NO Jazz Festivala.

U nastavku je Škugor napisao na svom Facebook profilu: “Premda se NO Jazz dotad samofinancirao prodajom ulaznica u iznosu od preko 70% ukupnog budžeta, što je za projekt takve prirode bilo daleko iznad europskog prosjeka, bez ondašnjih 80.000 kn (10.617,00 €) potpore ne bi ga se moglo uspješno realizirati. Čisto za ilustraciju, u nastupajućim godinama kroz svoje smo aktivnosti, ne računajući Terraneo, u državnu blagajnu godišnje uplaćivali 4-5 puta više od gore spomenutog iznosa samo na račun PDV-a, bez da smo se pritom bavili ugostiteljstvom ili nekom drugom komercijalnom djelatnošću. Toliko o tome da se u kulturu ne isplati ulagati.”

Festival će se održati u mjesecu studenom 2024. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X