Vrdoljakov ‘General’ ocjenjen kao jedan od najgorih filmova i serija na IMDb-u

Reklo bi se da imamo favorita, ali gledano odostraga.

‘General’ na IMDb-u (Printscreen)

International Movie Database je najveća baza podataka o filmovima i TV serijama na internetu koja sadrži gomilu podataka o filmovima, filmskim glumcima, redateljima, scenaristima, producentima, ali i o televizijskim voditeljima, serijama i emisijama.

Na IMDb-u se dakako nalazi i “General” redatelja Antuna Vrdoljaka, s tim da je zaveden kao televizijska serija, a ne kao film. Potop filma krenuo je prošle godine na Pula Film Festivalu, potom kod filmske kritike, dok je kod najšireg gledateljstva doživio potpuni debakl kad je krenuo u prikazivanje u formatu serije na HTV-u.

Na IMDb-u u trenutku objave ove vijesti drži ocjenu 1,9 spram najviše 10, što na spomenutoj stranici predstavlja ‘borbu najgorih 100’. Taj dio liste uglavnom varira pa i IMDb ne stigne ažurirati poredak. Trenutno je na prvom mjestu najgorih “Disaster Movie”, također s ocjenom 1,9 kao i “General”, no ugrožava ga “Plavuša s faksa” i “Birdemic: Shock And Terror” koji su pali na 1,8 i posebice “Saving Christmas” koji je pao na skoro rekordnih 1,4, pa ako ih zadrži, onda će izbiti u vodstvo na začelju svega ikad snimljenog i registriranog na IMDb-u.

Po pitanju poretka TV serija “General” sa svojih 1,9 trenutno dijeli sedmo mjesto gledano od dna, gdje mu društvo rade serije “Selena” i “A Little Late With Lilly Singh” također s ocjenama 1,9.

IMDb je pokrenut 1990. godine, a danas ga, prema natpisu na njegovoj naslovnoj stranici, mjesečno posjećuje oko 30 milijuna ljudi. Stranica nudi i mogućnost besplatnog učlanjenja koje članu omogućuje da unosi nove, te aktualizira ili ispravlja postojeće podatke, kao i da po želji komentira i ocjenjuje filmove ocjenama od 1 (najgore) do 10 (najbolje).

IMDb ima i popise 250 najboljih (IMDb Top 250) i 100 najgorih filmova (IMDb Bottom 100) svih vremena, a baziraju se isključivo na ocjenama redovitih korisnika stranice.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X