Wattie Buchan iz The Exploited kolabirao na pozornici nakon mogućeg srčanog udara

Bend ima zakazan koncert u Zagrebu sljedeće godine.

Wattie Buchan (foto: Markus Felix /Wikipedia)

Wattie Buchan, frontmen punk benda The Exploited, srušio se na pozornici na nastupu u subotu 10. prosinca u Kolumbiji i hitno je prebačen u bolnicu nakon sumnje na srčani udar.

Legendarni škotski punk pjevač, koji ima 65 godina i povijest problema sa srcem, počeo se hvatati za prsa i pao na koljena dok je bend svirao “Army Life”. Prema izjavi benda, pjevač je pokušavao nastaviti s pjesmom prije nego što se na kraju srušio. Velik dio publike ostao je na mjestu dok nije saznao da je Buchan dobro.

Glasnogovornik benda izdao je sljedeću izjavu za STV News: “Na zadnjem nastupu u Kolumbiji, Wattie je imao još jedan mogući srčani udar. Pokušao je nastupiti, ali je morao zaustaviti nekoliko pjesama dok se na kraju nije srušio. Odvezli su ga u bolnicu kolima hitne pomoći, ali više od 900 ljudi odbilo je napustiti prostor dok nije čuo da je dobro.”

Bend je kasnije objavio vlastitu izjavu na društvenim mrežama u kojoj je najavio otkazivanje svih preostalih nastupa u 2022. zbog Wattiejeva zdravlja: “[Dana] 10. prosinca 2022. tijekom završetka seta, Wattie se srušio na pozornici u Bogoti, te ga je hitna pomoć prevezla u bolnicu. Srećom, Wattie se sada osjeća bolje i odmara se u hotelu u Bogoti. … Zbog naloga liječnika sve preostale nastupe u 2022. primorani smo otkazati. Ispričavamo se obožavazeljima, promotorima i svima koji su pogođeni ovom situacijom. Hvala na razumijevanju. Također, naš nastup u Londonu 16. prosinca također će biti otkazan. Još jednom, žao nam je zbog ovoga, ali Wattie je iscrpljen i rečeno mu je da otkaže sve nadolazeće nastupe za ovu godinu.”

Buchan je prije toga doživio srčani udar 2014. dok je nastupao u Lisabonu u Portugalu. U to vrijeme bio je podvrgnut operaciji četverostruke premosnice srca. “Mislio sam da više neću moći nastupati, pa mi je drago što još uvijek mogu nastupati,” Buchan je kasnije izjavio.

Wattieju Buchanu želimo oporavak i nadamo se da ćemo ga ponovno vidjeti na pozornici 2023., pogotovo jer znamo da su najavili koncert u Zagrebu 10. svibnja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X