WGA 2021. – nagrađeni scenariji filmova ‘Promising Young Woman’ i ‘Borat’

Za najbolji scenarij dokumentarnog filma nagrađen je “The Dissident” Bryana Fogela o ubojstvu saudijskog novinara Jamala Khashoggija, a u televizijskim kategorijama slavile su serije Ted Lasso, The Crown, Mrs. America i The Queen’s Gambit.

“Promising Young Woman”

Na sinoćnjoj dodjeli nagrada udruženja scenarista (Writers Guild) glavne nagrade odnijeli su filmovi “Promising Young Woman” i “Borat Subesequent Moviefilm”.

Ova nagrada rjeđe otkriva pobjednike u odgovarajućim kategorijama na dodjeli Oscara nego što je slučaj s ostalim cehovskim nagradama budući da se za nju smiju natjecati samo filmovi autora koji su članovi udruge. Iz tog razloga u utrci nije bilo i favorita za osvajanje Oscara za adaptirani scenarij, filma “Nomadland”, a stručnjaci su predviđali kako bi u njegovoj odsutnosti mogao slaviti “One Night in Miami” čiji scenarij prema kazališnom predlošku potpisuje Kemp Powers. Ipak, u velikom obratu nagradu je odnio šašavi “Borat Subsequent Moviefilm” Sache Barona Cohena. “Ne mogu se oteti dojmu da smo pobijedili zato što je 60 posto Udruženja radilo na ovom filmu,” prokomentirao je pobjedu u svom stilu Baron Cohen.

U konkurenciji za najbolji izvorni scenarij podjednake su izglede imali “The Trial of the Chicago 7” Aarona Sorkina te “Promising Young Woman” Emerald Fennel, a pobijedio je potonji pozicionirajući se u ulogu favorita za osvajanje Oscara u toj kategoriji. Pobjeda Sorkinova filma pojačala bi njegov status najozbiljnijeg protukandidata “Nomadlandu” u lovu na Oscar za najbolji film, pa se može reći da je drama Chloe Zhao dobro prošla i na dodjeli nagrade za koju čak ni nije nominirana.

Za najbolji scenarij dokumentarnog filma nagrađen je “The Dissident” Bryana Fogela o ubojstvu saudijskog novinara Jamala Khashoggija, a u televizijskim kategorijama slavile su serije Ted Lasso, The Crown, Mrs. America i The Queen’s Gambit.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X