Wovenhand rasprodao koncert na riječkom Impulse festivalu

Headliner Impulse festivala u Rijeci, americana folk rock bend Wovenhand rasprodao je veliku koncertnu prostoriju OKC-a Palach.

Wovenhand
Wovenhand

Headliner ovogodišnjeg Impulsea projekt je karizmatičnog Davida Eugenea Edwardsa, kultni Wovenhand. Posljednji od sedam izdanih albuma, “Refractory Obdurate” pokupio je sjajne kritike i Pitchforkovu osmicu. Osim što će promovirati potonji album, riječkoj će publici pružiti nezaboravno iskustvo zbog kojeg je Edwards na glasu kao jedan od najboljih live izvođača američke nezavisne scene. Tijekom posljednjih dva desetljeća njegov rad u Wovenhandu i legendarnom 16 Horsepoweru inspirirao je i utjecao na generaciju glazbenika širom spektra alternativne glazbe. Wovenhand se ne može opisati tradicionalnim terminima. Njihov zvuk organski je patchwork folka, post-punka, gothic rocka i americane, spojen u mašinu Davidove nadahnute, ekspresivne izvedbe i konstantnog spiritualnog istraživanja. Na trenutke žalostan i melankoličan, a na druge transcendetalan i moćan, Wovenhand je uvijek duhom i zvukom nezaboravan. Refractory Obdurate je remek-djelo koje prikazuje Wovenhandovo istraživanje glasnijih korijena nagoviještenim u prijašnjim albumima. Iako su i dalje na melodioznoj putanji, na Refractory Obdurate Wovenhand marširaju nabrijanom punk-rock energijom.

Wovenhand će premijerno pred riječkom publikom nastupiti večeras s početkom u 23 sata, nakon američkog benda Marriages (L.A.) koji će s warm up-om započeti u 22 sata. Vrata koncertne prostorije Palacha publici se otvaraju u 21 sat.

Riječko koncertno gostovanje sezone organizirano je u sklopu Impulse festivala kojem je glavni cilj promocija urbane klupske koncertne kulture, a organiziraju ga drugu godinu za redom Distune Promotion i SKC Sveučilišta u Rijeci.

 

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X