Wovenhand rasprodao koncert na riječkom Impulse festivalu

Headliner Impulse festivala u Rijeci, americana folk rock bend Wovenhand rasprodao je veliku koncertnu prostoriju OKC-a Palach.

Wovenhand
Wovenhand

Headliner ovogodišnjeg Impulsea projekt je karizmatičnog Davida Eugenea Edwardsa, kultni Wovenhand. Posljednji od sedam izdanih albuma, “Refractory Obdurate” pokupio je sjajne kritike i Pitchforkovu osmicu. Osim što će promovirati potonji album, riječkoj će publici pružiti nezaboravno iskustvo zbog kojeg je Edwards na glasu kao jedan od najboljih live izvođača američke nezavisne scene. Tijekom posljednjih dva desetljeća njegov rad u Wovenhandu i legendarnom 16 Horsepoweru inspirirao je i utjecao na generaciju glazbenika širom spektra alternativne glazbe. Wovenhand se ne može opisati tradicionalnim terminima. Njihov zvuk organski je patchwork folka, post-punka, gothic rocka i americane, spojen u mašinu Davidove nadahnute, ekspresivne izvedbe i konstantnog spiritualnog istraživanja. Na trenutke žalostan i melankoličan, a na druge transcendetalan i moćan, Wovenhand je uvijek duhom i zvukom nezaboravan. Refractory Obdurate je remek-djelo koje prikazuje Wovenhandovo istraživanje glasnijih korijena nagoviještenim u prijašnjim albumima. Iako su i dalje na melodioznoj putanji, na Refractory Obdurate Wovenhand marširaju nabrijanom punk-rock energijom.

Wovenhand će premijerno pred riječkom publikom nastupiti večeras s početkom u 23 sata, nakon američkog benda Marriages (L.A.) koji će s warm up-om započeti u 22 sata. Vrata koncertne prostorije Palacha publici se otvaraju u 21 sat.

Riječko koncertno gostovanje sezone organizirano je u sklopu Impulse festivala kojem je glavni cilj promocija urbane klupske koncertne kulture, a organiziraju ga drugu godinu za redom Distune Promotion i SKC Sveučilišta u Rijeci.

 

 

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X