Youtube prvo uklonio ‘The Next Day’, a potom ga uz isprike vratio

Novi spot Davida Bowieja ‘The Next Day’, u kojem glume Gary Oldman i Marion Cotillard izazvao je kontroverzu čim se pojavio. Naime prvo je bez obrazloženja uklonjen s Youtube-a, da bi potom bio vraćen uz dodatak ‘(Explicit)’.

David Bowie 'The Next Day'

Bowiejev glasnogovornik je izjavio kako je novi singl prvotno bio uklonjen s Youtube-a jer je „kršio uvjete korištenja“. Video je ponovno vraćen, a glasnogovornik najvećeg svjetskog internetskog video servisa za Billboard je izjavio kako je greška bila u njihovim redovima: „S velikim brojem videa na našoj stranici, nekada krivo reagiramo. Kad smo primijetili da smo video greškom uklonili, vratili smo ga što smo prije mogli.“

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7wL9NUZRZ4I[/youtube]

No da razlozi prvotnog uklanjanja ipak nisu tako banalne može se iščitati iz radnje samog videa za „The Next Day“ u kojem glavne uloge tumače Gary Oldman i Marion Cotillard. Sve je smješteno u lokal prepun „grijeha“ i svećenika. Bowie je u stiliziranoj Isusovoj odjeći, Oldman je svećenik, a Cotillard anđeo kojem se svećenik udvara. Pa je prije bila riječ o tome da je cenzorski odjel Youtubea regirao na “vjerski uvredljiv materijal”, a da su tek kasnije uvidjeli da je također i riječ o Davidu Bowieju i da se vijest o uklanjanju videa ekspresno proširila.

Video je režirala Floria Sigismundi, redateljica koja mu je snimila i prethodni video „The Stars (Are Out Tonight), kao i biografski film o američkom ženskom rock bend The Runaways u kojem su glavne uloge tumačile Kristen Stewart i Dakota Fanning.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X