Za razliku od PEN-a, Društva književnika i Platforme 112, HDDU se ne želi zamjeriti novom ministru kulture

‘Svako ekstremno svjetonazorsko i političko istupanje u javnosti čine isključivo u svoje ime i na svoju osobnu odgovornost’, tvrde iz HDDU-a, čime se ograđuju od nedavnih kritika glumice Nine Violić upućenih novoizabranom ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću.

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika
Hrvatsko društvo dramskih umjetnika

“HDDU poštuje legitimno izabranu Vladu RH koja je potvrđena 22. siječnja 2016.g. u Saboru RH, najvišem zakonodavnom tijelu Republike Hrvatske. Tijekom 25-godišnjeg postojanja samostalne Republike Hrvatske, HDDU nikada nije osporavalo niti je izražavalo svoj stav o izabranom/oj ministru/ici kulture RH. HDDU je strukovna udruga – umjetnička, nevladina, nepolitička i neprofitna organizacija.”, piše u priopćenju Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

S druge strane novi Ministar kulture je bez objašnjenja, bez revizije rada povjerenstva, bez zakonskog utemeljenja, a sve dan nakon otvorenog pisma udruge U ime obitelji, razriješio rada dosadašnje stručno povjerenstvo za neprofitne medije, punih devet mjeseci prije zakonskog isteka mandata.

U novom broju Globusa tekst o novom ministru upravo započinje nabrajanjem donacija neprofitnim medijima i njegovim kratkim odgovorom: “Dobro. Taj novac više neće vidjeti.” te odlaskom u pratnji policije s novog radnog mjesta.

Protiv Hasanbegovića je pokrenuto više peticija, kao što je već održan prosvjed Platforme 112. Njegovu ostavku traže PEN i Hrvatsko društvo književnika, brojni kulturni djelatnici i umjetnici koji smatraju kako je jedini razlog za imenovanje Hasanbegovića ministrom kulture ideološka čistka u kulturnom sektoru u kojem do sada nije imao niti dana radnog iskustva.

Novi prosvjed “izdajnika” zakazan je za 1. veljače s početkom u 18:30 sati na Markovom trgu u Zagrebu.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X