Zaboravite na strah i tjeskobu u novoj pjesmi ‘Neću reći ni riječ’ U pol’ 9 kod Sabe

‘Neću reći ni riječ’, novi je singl zagrebačke queer pop grupe U pol’ 9 kod Sabe.

U pol’ 9 kod Sabe (Foto: Dag Oršić)

Novi singl grupe U pol’ 9 kod Sabe slijedi akustično-elektroničku estetiku koju su najavili ranijim singlovima “Svemirska silo” i “Ako ne sanjaš”. Zagrebački queer pop bend za vrijeme pandemije koncertno se primirio, no studijski i kreativno još uvijek su aktivni. U pol’ 9 kod Sabe u posljednje vrijeme djeluju u izmijenjenoj postavi koju sada čine autorica pjesama Ana Opalić, pjevačica Martina Zvonić, te producent i multiinstrumentalist Konrad Mulvaj.

U novoj pjesmi Martina i Ana pjevaju o odlascima i povratcima koji nas mijenjaju na bolje. Na tragu zvuka ranih radova britanske grupe Morcheeba i nekadašnjeg Yammata, lirički i emocionalno evociraju otpuštanje od straha i tjeskobe, kroz prihvaćanje u partnerskom odnosu. U pitanju je zrela pomirenost s procesima koji su nužni da bismo ponovno voljeli i prihvatili jedni druge.

Spot za pjesmu “Neću reći ni riječ” Opalić i Zvonić su snimale na različitim lokacijama u Dubrovniku i Zagrebu.

“Pjesma govori o rastanku, gubitku, tekst se ponavljanjem lagano reducira da bi na refrenima skroz nestao, vokal preuzima funkciju solo instrumenta koji nam pjeva melankoličnu melodiju. Spot je napravljen animiranjem fotografija da bi se pojačao dojam gap-a ili procjepa u gledanju. Sva mjesta koja smo snimale, mjesta su nekog događaja i podsjetnik na priču kojoj je došao kraj”, izjavljuju autorice.

Četvrti album grupe trebao bi se pojaviti na proljeće 2022. godine.

“Ne znam hoćemo li do tada biti gotovi sa svim pjesmama. Važno nam je sada da iz svake pjesme izvučemo maksimum, iako to ponekad značilo ponovno snimanje, mijenjanje tonaliteta, tempa ili aranžmana. Odlučili smo raditi temeljito, po cijenu roka”, kaže liderica benda Ana Opalić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X