‘Zagreb Calling: Generacija bez refrena’ predstavlja The Gentleman ‘Hide & Seek’

The Gentleman ‘Hide & Seek’ treći je spot koji prati dugoiščekivanu kompilaciju ‘Zagreb Calling: Generacija bez refrena’, a snimao ga je Bojan Koštić.

The Gentleman (foto_Marina Uzelac)

„The Gentleman u pjesmi “Hide & Seek” ulazi u skrivene kutke svog bića te se potpuno prepušta onome što će se desiti kad tamo ode. Pjesma je u skladu s vremenom u kojem trenutačno živimo, iskreno zaranja u introspekciju, tražeći odgovore na bitna egzistencijalna pitanja“, otkriva The Gentleman, napominjući kako je ova pjesma ujedno i najavni singl njegovog novog albuma koji izlazi u svibnju.

The Gentleman je kantautorski projekt svestranog glazbenika Marka Lucijana Hraščanca. Njegove pjesme teško je svesti pod jedan nazivnik, žanrovski variraju ovisno o atmosferi i karakteru teksta. The Gentleman nas navodi da slušamo glazbu kao nekad, iznova puštajući pjesme bogate vokalnim, glazbenim i pjesničkim slojevima. U svojim koncertnim izvedbama koncipiranim u strukturu priče, glazbu vraća u okrilje kazališnog performansa pridajući pažnju kako akustičnim i sadržajnim tako i vizualnim dijelovima koncerta. Upravo njegovo poigravanje sa žanrovima odaje dojam da je za njega umjetnost igra, a stvaralaštvo lakoća.

Kompilacija „Zagreb Calling: Generacija bez refrena“ okuplja deset alternativnih zagrebačkih bendova koji su početkom 2021. četiri dana snimali po jednu pjesmu u KSET-u. Tijekom tih izvedbi uživo, nastali su i spotovi, a sve pjesme će uskoro biti objavljene i na vinilu. Uz The Gentleman, na ploči sviraju: Ivan Grobenski, Truth≠Tribe, Sfumato, Klinika Denisa Kataneca, Žen, Dimitrije Dimitrijević, Nemanja, Eine, The Gentleman i Porto Morto.

Kompilacija će osim na vinilu biti objavljena i na digitalnim servisima pa “Zagreb Calling: Generacija bez refrena” već sada možete predspremiti u svoje digitalne fonoteke ovdje.

Zagreb Calling – Generacija bez refrena (dizajn: Dejan Kršić)

„Sretan sam i ponosan što sam dio ove divne kompilacije. U Zagrebu se u proteklih par godina događa čudo na muzičkoj sceni koja u svakom od žanrova pokazuje domišljatost i kvalitetu. Svi mi koji trenutno ovdje djelujemo, međusobno smo povezani i na razne načine surađujemo jedni s drugima. U tijeku je čarobna razmjena i međusobno pomicanje granica u stvaranju glazbe i pristupu glazbi. Takav moment ne događa se često, čini mi se… Na ovoj kompilaciji našao sam se u društvu meni vrlo dragih ljudi, a i jako dobrih prijatelja. Predivan projekt!“, zaključuje The Gentleman.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X