‘Zagreb Calling’ predstavlja nemanju i ‘Terra Magicu’, drugi singl s nadolazeće kompilacije

‘Terra magica’ u izvedbi nemanje, drugi je spot koji prati i najavljuje dugoiščekivanu kompilaciju deset zagrebačkih alternativnih bandova ‘Zagreb Calling’

nemanja na snimanju kompilacije ‘Zagreb Calling’ u KSET-u (Foto: Marina Uzelac)

Pjesma “Terra Magica” je inače u originalu objavljena na hvaljenom albumu “Cosmic Disco”. Taj je album napisan kao glazbeni odgovor na Tibetansku knjigu mrtvih te opisuje iskustva koja se događaju nemanji nakon “Tarot Funka” – u bardu, intervalu između smrti i ponovnog rođenja. Kako album slavi život onakvim kakvim ga se nemanja sjeća, u pjesmi Terra Magica, nemanja se prisjeća i oprašta od zemaljske okoline u kojoj je proveo ovaj život i taman prije nego će zakoračiti u nepoznato. Come along children!

Kompilacija “Zagreb Calling” okuplja deset alternativnih zagrebačkih bendova koji su početkom 2021. četiri dana snimali po jednu pjesmu u KSET-u. Tada je nastalo i deset sjajnih live spotova u režiji Bojana Koštića. Do sada je objavljen spot Truth ≠ Tribe “LA 1992”.

Pjesme će uskoro biti objavljene na vinilu (Menart), a uz nemanju na ploči sviraju: Ivan Grobenski, Sfumato, Klinika Denisa Kataneca, Žen, Dimitrije Dimitrijević, uz Truth ≠ Tribe, Eine, The Gentleman i Porto Morto.

Kompilacija će uskoro biti dostupna na vinilu, ali i na na svim digitalnim servisima. “Zagreb Calling” već sad možete predspremiti u svoje digitalne fonoteke.

nemanja je pojava iza kojeg navodno stoji Luka Šipetić, pulski autor i glazbenik aktivan u bandovima Para Lele i pastele. nemanju čine Matej Perić (bubanj), Karlo Lugarić (perkusije) Laura Matijašević (bass), Leo Beslać (organ,synth) i Luka Šipetić (gitara/vokal). Vizualni dio nemanje upotpunjuje Branimir Štivić (Ḍĭe Zoone) čije projekcije nastaju live; tijekom samog nastupa benda.nemanja je do sada izdao dva albuma: Tarot Funk (2019.) i Cosmic Disco (2020). Oba albuma smještana su na regionalne liste najboljih godišnjih izdanja, ali i world music izdanja glazbenih publikacija u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Njemačkoj, a izdanja su koncertno promovirana na rasprodanim regionalnim koncertima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X