Žarko Kovačević: ‘Kuća časti’ će biti šok za naše obožavatelje

Porazgovarali smo s pjevačem beogradske grupe S.A.R.S. povodom objavljivanja novog albuma.

S.A.R.S. u Ksetu u siječnu ove godine (Foto: Tomislav Rosandić)

„Buđav lebac“ vas je lansirao među zvijezde, jel’ se sjećaš trenutka kada si shvatio ono: „Čovječe, uspjeli smo, probili smo se!“

Žarko Kovačević: Mislim da smo prvi put naslutili što se uopće dešava, nekoliko dana nakon kačenja pjesme na Youtube. Nevjerojatno nam je bilo da naša pjesma svaki dan zabilježi po hiljadu pogleda, iako je za nas znalo svega stotinjak prijatelja koji su imali priliku da nas čuju na svirkama. Tih dana je među nama, gledajući rast popularnosti „Buđavog lepca“, rasla ogromna euforija i shvatili smo da imamo priliku da uradimo nešto više.

Tko vam je u tim najranijim danima najviše pomogao?

Žarko Kovačević: Nitko, ne računajući porodicu koja nas je podržavala… Internet nam je otvorio vrata popularnosti, a prva osoba koja je imala sluha za ono što radimo jeste bio tadašnji direktor PGP-RTS Ognjen Uzelac koji je došao na jednu od naših proba i ponudio nam da izdamo album prvijenac za njihovu izdavačku kuću.

Dragan Kovačević-Žabac, tvoj brat i suosnivač benda, je bio s vama na prva dva zagrebačka koncerta. On je sada svojevrsni menadžer benda i radi neke svoje projekte, kako to da je izvođački napustio S.A.R.S.?

Žarko Kovačević: Zapravo ga nije napustio, već se povukao sa mjesta pjevača i odlučio da se fokusira na gomilu problema koji su dolazili vremenom, a nisu imali veze sa muzikom. Tako se našao na poziciji menadžera benda. Naravno nastavlja i kreativno doprinositi našem stvaralaštvu u obliku pisanja tekstova.

Svaki član benda preferira neku drugu vrstu glazbe, ima vas od rockera do hip-hopera, a ti sam voliš R’n’B. Postoje li neke trzavice kada se rade nove pjesme, tipa radite R’n’B a netko kaže: „Zašto opet te sporije, ‘ajmo nešto brže?“ Kako funkcionirate u tom pogledu i čija je zadnja kad se nešto radi?

Žarko Kovačević: Nismo sujetni da namećemo jedni drugima kakve se pjesme trebaju raditi. U procesu kreacije se nadovezujemo na nečiju muzičku ili tekstualnu ideju i tako zajednički učestvujemo u stvaranju pjesama.

Skinite legalno album KUĆA ČASTI

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X