Zebra Dots – prvo ime Universalovog ‘Western Balkans kataloga’

Universal Music širi svoje poslovanje na Zapadnom Balkanu, te ulaže u lokalni repertoar i potpisuje svog prvog regionalnog izvođača. Nova nada za ozbiljne domaće autore…

Zebra Dots (Foto: Borut Peterlin)

Nakon gotovo četiri godine poslovanja na teritoriju Hrvatske, Universal Music Hrvatska, uz razvijenu medijsku i distribucijsku mrežu,  brojne aktivne projekte s brojnim partnerima iz drugih područja komercijalnog poslovanja, ulazi u novu, uzbudljivu fazu svojih operacija na teritoriju Hrvatske s prvim lokalnim izdanjem.

“Još od 2008. godine smo direktno prisutni u regiji predstavljajući naš međunarodni katalog i od tada na tržištu radimo s medijima i distributerima. Od samog početka je jasna strategija bila da u jednom trenutku investiramo u lokalni repertoar – taj trenutak je upravo stigao!” rekao je Hannes Eder, glavni direktor Universal Music Austria & Western Balkans.

Skupina Zebra Dots prvo je glazbeno ime s kojim je Universal Music Austria & Western Balkans potpisao ekskluzivni ugovor u regiji i time započeo fazu širenja svog poslovanja na Zapadnom Balkanu i ulaganja u lokalni repertoar.

Zebra Dots je internacionalni bend naše regije, a karakteriziraju ga dvaravnopravna vokalna izvođača. Prvi vokal, talk-box i producent Zebra Dotsa je internacionalno poznati i nagrađivani Koolade, koji je do sada surađivao s mnogim velikim imenima globalne glazbene scene. Drugi glavni vokal je  Saša Aleksandra Danilov iz Slovenije, a ostatak grupe čine Ivo Rimc (bubnjevi), Erik Marenče (klavijature), Jernej Kržič (bas) i Andraž Mazi (gitara).

Sam bend svoj stil opisuju kao „Elektronsko Akustični Doživljaj – prepun pozitivne i plesne energije“.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gNeNLKCgxm8[/youtube]

Iz Universala navode kako je potpisivanje ugovora s perspektivnim bendom kao štoje zebra Dots početak aktivnog rada na promociji njihovih izdanja, a time svježa i progresivna tendencija u izgradnji glazbene scene u Hrvatskoj, uz iskustvo i znanje koje posjeduje Universal Music.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X