Zebra Dots – prvo ime Universalovog ‘Western Balkans kataloga’

Universal Music širi svoje poslovanje na Zapadnom Balkanu, te ulaže u lokalni repertoar i potpisuje svog prvog regionalnog izvođača. Nova nada za ozbiljne domaće autore…

Zebra Dots (Foto: Borut Peterlin)

Nakon gotovo četiri godine poslovanja na teritoriju Hrvatske, Universal Music Hrvatska, uz razvijenu medijsku i distribucijsku mrežu,  brojne aktivne projekte s brojnim partnerima iz drugih područja komercijalnog poslovanja, ulazi u novu, uzbudljivu fazu svojih operacija na teritoriju Hrvatske s prvim lokalnim izdanjem.

“Još od 2008. godine smo direktno prisutni u regiji predstavljajući naš međunarodni katalog i od tada na tržištu radimo s medijima i distributerima. Od samog početka je jasna strategija bila da u jednom trenutku investiramo u lokalni repertoar – taj trenutak je upravo stigao!” rekao je Hannes Eder, glavni direktor Universal Music Austria & Western Balkans.

Skupina Zebra Dots prvo je glazbeno ime s kojim je Universal Music Austria & Western Balkans potpisao ekskluzivni ugovor u regiji i time započeo fazu širenja svog poslovanja na Zapadnom Balkanu i ulaganja u lokalni repertoar.

Zebra Dots je internacionalni bend naše regije, a karakteriziraju ga dvaravnopravna vokalna izvođača. Prvi vokal, talk-box i producent Zebra Dotsa je internacionalno poznati i nagrađivani Koolade, koji je do sada surađivao s mnogim velikim imenima globalne glazbene scene. Drugi glavni vokal je  Saša Aleksandra Danilov iz Slovenije, a ostatak grupe čine Ivo Rimc (bubnjevi), Erik Marenče (klavijature), Jernej Kržič (bas) i Andraž Mazi (gitara).

Sam bend svoj stil opisuju kao „Elektronsko Akustični Doživljaj – prepun pozitivne i plesne energije“.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gNeNLKCgxm8[/youtube]

Iz Universala navode kako je potpisivanje ugovora s perspektivnim bendom kao štoje zebra Dots početak aktivnog rada na promociji njihovih izdanja, a time svježa i progresivna tendencija u izgradnji glazbene scene u Hrvatskoj, uz iskustvo i znanje koje posjeduje Universal Music.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X