Žene odjevene poput sluškinja iz serije ‘The Handmaid’s Tale’ prosvjeduju protiv anti-pobačajnog zakona

U prvim redovima vijećnice američke države Ohio u znak protesta protiv zakona koji zadire u ljudska prava sjele su žene prerušene u crvene pelerine i bijele kape koje zakrivaju lice.

Žitelji države Ohio tvrde kako su u javnom životu sve češće scene iz distopijskog feminističkog klasika Margaret Atwood “The Handmaid’s Tale” kojeg je Hulu production ekranizirao ovog proljeća i načinio apsolutni TV hit od serije koja se trenutno emitira.

Aktivistice koje žele ukazati kako sporni Zakon 145 protiv pobačaja države Ohio brutalno zadire u ženske slobode i odluke po pitanju trudnoće, često hodaju uniformirane u crvene odore i s bijelim kapama na glavi. Pojavljuju se u vijećnicama, kao što i hodaju ulicama u paru, dakle identično kao i sluškinje u seriji.

Žene u crvenom su također stalno u prvim redovima u krovnoj državnoj kući (Statehouse) Ohia gdje konstantno svojim prisustvom ukazuju na distopijsku stvarnost zdravstvenog sustava u američkom društvu.

Riječ je o aktivisticama grupe NARAL koja se također bori i protiv pokušaja republikanaca da se zakonom donesenim u tajnosti milijunima Amerikanaca uskrati zdravstvena njega.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X