Žene odjevene poput sluškinja iz serije ‘The Handmaid’s Tale’ prosvjeduju protiv anti-pobačajnog zakona

U prvim redovima vijećnice američke države Ohio u znak protesta protiv zakona koji zadire u ljudska prava sjele su žene prerušene u crvene pelerine i bijele kape koje zakrivaju lice.

Žitelji države Ohio tvrde kako su u javnom životu sve češće scene iz distopijskog feminističkog klasika Margaret Atwood “The Handmaid’s Tale” kojeg je Hulu production ekranizirao ovog proljeća i načinio apsolutni TV hit od serije koja se trenutno emitira.

Aktivistice koje žele ukazati kako sporni Zakon 145 protiv pobačaja države Ohio brutalno zadire u ženske slobode i odluke po pitanju trudnoće, često hodaju uniformirane u crvene odore i s bijelim kapama na glavi. Pojavljuju se u vijećnicama, kao što i hodaju ulicama u paru, dakle identično kao i sluškinje u seriji.

Žene u crvenom su također stalno u prvim redovima u krovnoj državnoj kući (Statehouse) Ohia gdje konstantno svojim prisustvom ukazuju na distopijsku stvarnost zdravstvenog sustava u američkom društvu.

Riječ je o aktivisticama grupe NARAL koja se također bori i protiv pokušaja republikanaca da se zakonom donesenim u tajnosti milijunima Amerikanaca uskrati zdravstvena njega.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X