ZKM ima akciju: Kupi dvije ulaznice, treću ti poklanjamo

Akcija trenutno vrijedi za izvedbe ‘Mladež bez Boga’ 11. i 12. svibnja te izvedbe ‘Huddersfield’ 15. i 16. svibnja. Uz promo kod ZKM kupite dvije ulaznice po 45 kuna, a treću dobijete na pokloniti.

‘Mladež bez Boga’

MLADEŽ BEZ BOGA
Redatelj: Borut Šeparović
Izvedbe: 11. i 12. svibnja

Mladež bez Boga je nimalo uljepšana slika generacije mladih koji odrastaju među nama i uz nas u bešćutne ljude ogrezle u profit te nasilje industrije videoigara, s vjerom u kibernetski prostor i smrt. Današnja mladež priprema se na neku drugu vrstu rata u kontekstu STEM-revolucije kojom neoliberalni kapitalizam na velika vrata prodire u odgojno-obrazovni sustav, iz kojeg izbacuje humanističke predmete i oblikuje novu radnu snagu za tržište rada te promiče natjecanje koje nam preostaje kao jedini oblik međuljudskih odnosa.
Pojam battle royal, masovne bitke u kojoj samo jedan preživljava preselio se iz svijeta videoigara u našu stvarnost dok se mi u malograđanskoj maniri pasivnih promatrača čudimo “kamo ovaj svijet ide?” Vrijeme je da se zapitamo: odgajamo li heroje ili stvaramo antiheroje?

>>Kupite ulaznice

HUDDERSFIELD
Redatelj: Rene Medvešek
Izvedbe: 15. i 16. svibnja

Huddersfield donosi nadasve zanimljivu priču o generaciji tridesetogodišnjaka koji traže svoje mjesto pod suncem. U odnosu na Lijepu našu čak im se i kišovito jorkširsko predgrađe Huddersfield čini obećanom zemljom. „Vidiš, meni Huddersfield zvuči sunčano” – u toj jednostavnoj rečenici, koju negdje pri kraju drame izgovori jedan od njezinih protagonista, smješten je čitav, brutalan ali nevjerojatno porozan, svijet ovog iznimnog komada o nemogućnosti donošenja životnih odluka, o potrazi za domom, srećom, smislom.
Mračna i dirljiva, Huddersfield je ujedno i nevjerojatno duhovita predstava u kojoj će vas oduševiti i izbor glazbe. Predstavu nosi snaga glumaca mlađe generacije od kojih su neki već afirmirane glumačke zvijezde: Adrian Pezdirc, Dado Ćosić, Mateo Videk, Ugo Korani te Tina Orlandini, a izvrsne su uloge dali i dugogodišnji članovi ZKM-ovog ansambla Damir Šaban i Filip Nola.

>>Kupite ulaznice

Napomena: Prilikom kupovine ulaznica u web trgovini kazališta u košaricu spremite tri ulaznice. Prilikom plaćanja kliknite “Imam promotivni kod” i upišite kod ZKM; automatski će vam se obračunati popust na dvije ulaznice koje plaćate po cijeni 45 kuna, dok će vam treća biti označena kao besplatna.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X