Žuti titl se vraća, novi portal o filmu nosi naziv Fanomanija

‘Red je, 20 godina je prošlo! Marko Mihalinec i ja smo sijedi, stari i umorni, dakle bolji nego ikada, a jedna od rođendanskih poslastica koju konačno možemo podijeliti s vama jest – FANOMANIJA, novi filmsko-popkulturni Web/portal/blog i videoteka, svaštanešta lijepog i zabavnog na jednom mjestu’, poručuje Velimir Grgić, jedan od pokretača ‘Žutog titla’.

Fanomanija

Prije dvadeset godina, dakle 2004. godine, Velimir Grgić i Marko Mihalinac su objavili “Žuti titl – drugačije o filmu / o drugačijem filmu”, te krenuli na putovanje o kojem Marko piše: “Imali smo Richarda Harrisona, Takeshija Kitana i Pen-ek Ratanaruanga pa smo bili hipsteri. Ali smo imali i Marlona Branda i Meryl Streep. Svi su oni poput modernih bardova, koji su svojim izvedbama prenosili emocije s nevjerojatnom snagom. Brando je bio poput divljeg konja, neukrotiv i neobuzdan, dok je Streep bila poput feničanke, uvijek se iznova rađajući u različitim ulogama. U tom vrtlogu kreativnog filmskog kaosa, mi smo bili putnici, vođeni strašću i ludilom, tragajući za istinom i ljepotom u oceanu mraka i ludila. Jer to je bila naša sudbina – da se izgubimo u svijetu kojeg su stvorili ti genijalni, kontroverzni umjetnici, i da nađemo nešto što je neuhvatljivo, ali istovremeno duboko ljudsko. I da se pritom dobro, jako jako dobro zabavljamo. Možda i jesmo sve to što su drugi govorili o nama, ali mi smo samo voljeli filmove.”

Film, ponešto stripa i televizije, čine FANOMANIJU, a FANOMANIJU (trenutno) čine fanovi Marko Mihalinec, Boris Prole i Velimir Grgić.

Dok oni pripremaju nove objave, možete krenuti s čitanjem i gledanjem ponuđenog – a ima toga, za čitati i gledati ovdje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X