Zvučni zid predstavlja Seine i ‘Malolije’

Dvanaesti singl s kompilacijskog albuma.

Seine (foto: Marina Uzelac)

Seine je za hvaljenu kompilaciju „Zvučni zid“ odabrao pjesmu “Malolije” s njihovog trećeg albuma “Naizust”.

„Izbor je pao na nju iz jednostavnog razloga jer je to najpop stvar na albumu, a i već smo snimili neke druge pjesme u sklopu drugih sessiona. Zapravo smo je i čuvali za kompilaciju. Na snimanju je bilo skroz opušteno i ugodno. Dovukli smo i majstora Lea Beslaća da nam odsvira klavir. A kasnije je Dimitrij Petrović dao jedan od svojih prvih intervjua Podrugu te shvatio, a i drugi oko njega, da je prilično blagoglagoljiv te da bez naprezanja može odrađivati taj dio posla benda, čime je drugima u bendu laknulo. Tako da ovo snimanje označava svojevrsnu nultu točku Mišinog izlaska u medijski prostor.”, poručuje Ivan Ščapec.

Menartovo izdanje „Zvučni zid“, na dvostrukoj ploči predstavlja petnaest bendova s hrvatske alternativne scene. Projekt je bio zahtjevan jer na kompilaciji nisu okupljene već postojeće studijske snimke već su sve pjesme snimljene ponovno i to uživo u deset klubova. Pjesme su za ovo izfdanje snimali: Hram, Skotni vrag, Nemeček, Nina Romić, Barbara Munjas, Rolo, Mimika Orchestra, Povraccio di Colteo, Sara Renar, CRIO, Roj osa, Seine, Šiza, Denis Katanec i Živa voda. Idejni začetnik projekta i producent je Vedran Peternel.

Zvučni zid je i na digitalnim servisima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X