Zvučni zid predstavlja Šizu s ‘Ponašaj se tako i kad nitko ne gleda’

Pjesma se sama progurala da postane prvi najavni singl njihovog drugog albuma koji bi trebao izići na proljeće.

Šiza (foto: Marina Uzelac)

Novi spot s kompilacije „Zvučni zid“ je Šiza s „Ponašaj se tako i kad nitko ne gleda“. Šiza su Marko Kuhar i Bruno Antolić, a spot je snimljen u prostoru za probe benda u Koprivnici.

„Kada smo dogovarali snimanje s Vedranom Peternelom, uopće nismo planirali izvesti pjesmu ‘Ponašaj se’. U planu je bila pjesma ‘Bore’ s prvog albuma. No, kada je ekipa Zvučnog zida došla u naš ‘Električni hram’, odnosno prostoriju za probe, tijekom tehničkog postavljanja zvuka i scene, od Marine Uzelac smo saznali kako se izlazak ploče planira tek za nekih šest mjeseci. Zbog toga smo došli na ideju da za Zvučni zid snimimo nešto od novih pjesama“, prisjeća se Bruno Antolić.

U planu im je bilo da tijekom 2023. godine izbace dva najavna singla s novog albuma. S tom mišlju su na licu mjesta odlučili snimiti „Ponašaj se tako i kad nitko ne gleda“. Na taj spontani način se, kažu, pjesma sama progurala da postane prvi najavni singl njihovog drugog albuma koji bi trebao izići na proljeće 2024. godine.

„Ovim putem voljeli bismo podijeliti našu molitvu Električnog hrama koju je osmislio naš Miran Katar koji isto tako u toj prostoriji održava probe s bendom Rens Argoa:

Osigurače naš
Koji jesi na hidroelektranama
Stresi se ime tvoje
Dođi struja tvoja
Budi elektronika tvoja
Kako u trafostanicama tako i u pojačalima
Štrom naš svagdašnji daj nam danas
I uzemlji produžne naše
Kako i mi uzemljujemo produžnicima našim
I ne dovedi nas u napast da gurnemo prste u struju
Nego izbavi nas od plaćanja računa za struju.
Hramen.“

Menartovo izdanje „Zvučni zid“, na dvostrukoj ploči predstavlja petnaest bendova s hrvatske alternativne scene! Projekt je bio zahtjevan jer na kompilaciji nisu okupljene već postojeće studijske snimke već su sve pjesme snimljene ponovno i to uživo u deset klubova. Pjesme su za ovo izfdanje snimali: Hram, Skotni vrag, Nemeček, Nina Romić, Barbara Munjas, Rolo, Mimika Orchestra, Povraccio di Colteo, Sara Renar, CRIO, Roj osa, Seine, Šiza, Denis Katanec i Živa voda. Idejni začetnik projekta i producent je Vedran Peternel.

Zvučni zid je i na digitalnim servisima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X