10 godina Trip to Zion kolektiva

Trip to Zion kolektiv nastao je spontanim udruživanjem grupe mladih entuzijasta u ožujku 2005. godine s ciljem promoviranja dj i soundsystem kulture, te bendova iz domene bass glazbe i srodnih pravaca (dubstep, drum’n’bass, jungle, reggae, dub, breakbeat, psytrance.), a ove godine slavi s nekoliko događanja na različitim lokacijama.

10 godina Trip to Zion kolektiva
10 godina Trip to Zion kolektiva

Kroz deset godina postojanja ugostili su gotovo sve eminentne izvođače iz hrvatske i regije poput Dubioza Kolektiva, Antenata, ST!llnessa, Radikal Dub Kolektiva, S.A.R.S.-a, kao i šaroliku lepezu aktualnih svjetskih izvođača poput Dub Inc.-a, Ez3kiel, Benny Page, Alpha & Omega, Mungos Hi Fi, Soom T, OnDubGround, Aries, Interlope, Braintheft, T_!, Tsunami Wazahari, Psychedelic Orchestra, DJ Bonz, L33, Paul Fox & Jonah Dan i mnogobrojna druga gostovanja manje poznatih Dj-a, bendova i sound systema iz regije i inozemstva.

 

Program proslave deset godina Trip to Ziona:

 

Utorak 3.3. Dvorana Muller, Kino Europa, Varšavska 3, Zagreb
19:00 – SVAKODNEVNA POBUNA/ EVERYDAY REBELLION
Arash T. Riahi, Arman T. Riahi, Austrija/Švicarska, 110’, 2013.

 

“Prvo vas ignoriraju, onda vam se smiju, onda se bore s vama, a onda vi pobijedite”, govorio je Ghandi. Njegove riječi kao da su nadahnule braću Arasha i Armana Riahija da snime “Everyday Rebellion”, dokumentarni film o modernim i kreativnim oblicima nenasilnog otpora i građanskog neposluha koji mijenjaju svijet.
Što imaju zajedničko pokret Occupy sa srpskim pokretom Otpor! ili Arapskim proljećem? Postoji li veza između iranskog pokreta za demokraciju i sirijske borbe? A što veže ukrajinske toples aktivistice Femen i prosvjede protiv vlade u Egiptu? ‘Everyday Rebellion’ dokazuje da, iako su razlozi za ustanak u tim zemljama različiti, kreativne nenasilne taktike koje se koriste čvrsto su povezane. ‘Everyday Rebellion’ je dokumentarac i krosmedijski projekt koji slavi moć i raznolikost kreativnih nenasilnih prosvjeda i građanskog neposluha diljem svijeta, kakve možemo vidjeti na primjerima u Španjolskoj, Iranu, Siriji, Ukrajini, SAD-u, Velikoj Britaniji i Srbiji. U filmu se analiziraju metode nenasilnog otpora i prikazuju akcije i razmišljanja aktivista ukrajinskog Femena, srpskog Otpora, američkog Occupy, španjolskih Indignadosa, Arapskog proljeća, Zelene revolucije u Iranu, britanske grupe Everything Is OK….
Cijene ulaznica: 25,00 kn. Učenici, studenti i umirovljenici – 22,00 kn. Ulaz je besplatan za osobe u invalidskim kolicima i njihovu pratnju uz prethodno podignutu ulaznicu.

 

Četvrtak 5.3. 22h @ Klub ATTACK! @ AKC Medika, Zagreb
Jungle škola u Attacku!
Chopstick Dubplate LIVE w/
Aries (Lion Fire Dread,Pure Vibez Recordings, UK)
Jacky Murda (Can)
Sheco (Seasplash festival)
Peter Po$h
Jan Becele (Bass Explosion 420)

 

Chopstick Dubplate međunarodni je kolektiv u sastavu poznatih jungle dj/producenata: Jacky Murda, Aries i Tuffist. Poznat po svom jungle zvuku kao i nekolici kultnih vinilnih izdanja istoga zvuka uz gostovanja renomiranih pjevača iz reggae svijeta. Izvođači poput Mr. Williamz-a, Cheshire Cat-a, DaddyFreddy-a, Demolition Man-a, Top Cat-a, i YT-a samo su dio izvođača iz njihove zbirke. Njihov nastup tehnički je isti kao i klasično dubbanje, poput onog svima poznat Mad Professor-a, od tuda je i rođena njihova ideja za live nastupima. Spoj takve tehnike i njihovog jungle zvuka čini njihov nastup posebnim. Pomno odabranom selekcijom pjesama predstavit će nam njihov dugogodišnji rad u studiju. Chopstick dubplate dolazi u sastavu Jacky Murda i Aries.

 

Subota 14.3. @ Klub Močvara, Zagreb
Bass Explosion 420
…reggae/dub/dubstep/drum ‘n’ bass…
Jan Becele (Bass Explosion 420)
Agregat (Subjekt, Trip to Zion)
Leeks (Dirty Beatz)
Sapleo (Volumen)

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X