10 godina Trip to Zion kolektiva

Trip to Zion kolektiv nastao je spontanim udruživanjem grupe mladih entuzijasta u ožujku 2005. godine s ciljem promoviranja dj i soundsystem kulture, te bendova iz domene bass glazbe i srodnih pravaca (dubstep, drum’n’bass, jungle, reggae, dub, breakbeat, psytrance.), a ove godine slavi s nekoliko događanja na različitim lokacijama.

10 godina Trip to Zion kolektiva
10 godina Trip to Zion kolektiva

Kroz deset godina postojanja ugostili su gotovo sve eminentne izvođače iz hrvatske i regije poput Dubioza Kolektiva, Antenata, ST!llnessa, Radikal Dub Kolektiva, S.A.R.S.-a, kao i šaroliku lepezu aktualnih svjetskih izvođača poput Dub Inc.-a, Ez3kiel, Benny Page, Alpha & Omega, Mungos Hi Fi, Soom T, OnDubGround, Aries, Interlope, Braintheft, T_!, Tsunami Wazahari, Psychedelic Orchestra, DJ Bonz, L33, Paul Fox & Jonah Dan i mnogobrojna druga gostovanja manje poznatih Dj-a, bendova i sound systema iz regije i inozemstva.

 

Program proslave deset godina Trip to Ziona:

 

Utorak 3.3. Dvorana Muller, Kino Europa, Varšavska 3, Zagreb
19:00 – SVAKODNEVNA POBUNA/ EVERYDAY REBELLION
Arash T. Riahi, Arman T. Riahi, Austrija/Švicarska, 110’, 2013.

 

“Prvo vas ignoriraju, onda vam se smiju, onda se bore s vama, a onda vi pobijedite”, govorio je Ghandi. Njegove riječi kao da su nadahnule braću Arasha i Armana Riahija da snime “Everyday Rebellion”, dokumentarni film o modernim i kreativnim oblicima nenasilnog otpora i građanskog neposluha koji mijenjaju svijet.
Što imaju zajedničko pokret Occupy sa srpskim pokretom Otpor! ili Arapskim proljećem? Postoji li veza između iranskog pokreta za demokraciju i sirijske borbe? A što veže ukrajinske toples aktivistice Femen i prosvjede protiv vlade u Egiptu? ‘Everyday Rebellion’ dokazuje da, iako su razlozi za ustanak u tim zemljama različiti, kreativne nenasilne taktike koje se koriste čvrsto su povezane. ‘Everyday Rebellion’ je dokumentarac i krosmedijski projekt koji slavi moć i raznolikost kreativnih nenasilnih prosvjeda i građanskog neposluha diljem svijeta, kakve možemo vidjeti na primjerima u Španjolskoj, Iranu, Siriji, Ukrajini, SAD-u, Velikoj Britaniji i Srbiji. U filmu se analiziraju metode nenasilnog otpora i prikazuju akcije i razmišljanja aktivista ukrajinskog Femena, srpskog Otpora, američkog Occupy, španjolskih Indignadosa, Arapskog proljeća, Zelene revolucije u Iranu, britanske grupe Everything Is OK….
Cijene ulaznica: 25,00 kn. Učenici, studenti i umirovljenici – 22,00 kn. Ulaz je besplatan za osobe u invalidskim kolicima i njihovu pratnju uz prethodno podignutu ulaznicu.

 

Četvrtak 5.3. 22h @ Klub ATTACK! @ AKC Medika, Zagreb
Jungle škola u Attacku!
Chopstick Dubplate LIVE w/
Aries (Lion Fire Dread,Pure Vibez Recordings, UK)
Jacky Murda (Can)
Sheco (Seasplash festival)
Peter Po$h
Jan Becele (Bass Explosion 420)

 

Chopstick Dubplate međunarodni je kolektiv u sastavu poznatih jungle dj/producenata: Jacky Murda, Aries i Tuffist. Poznat po svom jungle zvuku kao i nekolici kultnih vinilnih izdanja istoga zvuka uz gostovanja renomiranih pjevača iz reggae svijeta. Izvođači poput Mr. Williamz-a, Cheshire Cat-a, DaddyFreddy-a, Demolition Man-a, Top Cat-a, i YT-a samo su dio izvođača iz njihove zbirke. Njihov nastup tehnički je isti kao i klasično dubbanje, poput onog svima poznat Mad Professor-a, od tuda je i rođena njihova ideja za live nastupima. Spoj takve tehnike i njihovog jungle zvuka čini njihov nastup posebnim. Pomno odabranom selekcijom pjesama predstavit će nam njihov dugogodišnji rad u studiju. Chopstick dubplate dolazi u sastavu Jacky Murda i Aries.

 

Subota 14.3. @ Klub Močvara, Zagreb
Bass Explosion 420
…reggae/dub/dubstep/drum ‘n’ bass…
Jan Becele (Bass Explosion 420)
Agregat (Subjekt, Trip to Zion)
Leeks (Dirty Beatz)
Sapleo (Volumen)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X