20 godina Elementala zaokruženo biografijom, vladao velik interes na Interliberu

Sinoć je na Interliberu predstavljenja knjiga ‘Elemental – Sve, samo ne romantika’, prva službena biografija zagrebačke grupe Elemental.

Luka Tralić Shot, Marko Podrug i Mirela Priselac Remi na promociji biografije grupe Elemental na Interliberu (Foto: Mario Ćužić)

„Dosta biografija stranih glazbenika su poput proširene Wikipedije. Gomila kronološki poredanih podataka koji te ubiju. Bar je meni tako bilo s nekima. Prva misao za ovu biografiju mi je bila da ne želim napisati takvu knjigu, a na sreću nije htio ni sam bend“, objasnio je Marko Podrug, pisac knjige „Sve, samo ne romantika“, prve službene biografije grupe Elemental sinoć na prvoj službenoj promociji na glavnoj pozornici Interlibera na Zagrebačkom velesajmu.

Može se reći da je stolaca bilo premalo ispred pozornice obzirom na interes okupljnenih, pa je u određenim momentima bilo otežano i kretanje kraj najbližih izlagačkih štandova.

Pored autora biografije na promociji je bio i vokalni tandem Mirela Priselac Remi i Luka Tralić Shot, a sve je moderirao urednik izdanja Kruno Lokotar, koji je svojim iskustvom, ležernim tonom i ponekom provokacijom sve vodio u jednom opuštenom smjeru.

Promociji biografije grupe Elemental na Interliberu (Foto: Sofia Stajčić)

Remi i Shot su naveli kako je jedna od ključnih situacija, u kojoj je razbijena svaka sumnje je li Marko Podrug pravi čovjek za taj posao, bila njegova odluka da s Elementalom krene na tri koncerta koji su bili ‘razbacani’ po cijeloj Regiji, iako to, dakako, nije morao učiniti. „Prvo smo išli u Kotor. Potom u Sloveniju, a treći koncert bio je zakazan u jednom malom odmaralištu na granici između Srbije i Bugarske. Sve skupa smo prešli nekoliko tisuća kilometara u tih nekoliko dana. Očekivali smo da ćemo Marka iskrcati u Zagrebu po povratku iz Slovenije, ali on je rekao: „’Ajmo i taj treći“, izjavio je Shot.

„Mnogi misle da život muzičara čine samo svjetla pozornice, a nije tako. Taj život je krv, znoj i suze. Puno odricanja. Puno vremena provedenog na cesti i u rješavanju različitih problema, od kojeg se živi za trenutke potvrde i tih par sati na pozornici koji svemu daju smisao“, objasnio je Podrug navodeći kako je upravo ta ‘kemija’ i povjerenje među članovima benda ono glavno pogonsko gorivo koje omogućava dugogodišnje trajanje i snalaženje raznim okolnostima koje često nisu na ruku.

Promociji biografije grupe Elemental na Interliberu (Foto: Mario Ćužić)

Elemental je dakako nakon promocije upriličio i kratki polu-akustični nastup, a potom ‘preselio gužvu’ na štand Knjižare Rockmark gdje su se potpisivale knjige.

Remi i Shot su vrhunac u ovogodišnjoj slavljeničkoj godini najavili za 14. i 15. prosinca u Tvornici Kulture, dvodnevnim spektaklom nazvanim„XOXO“, koji je grupa zamislila u netipičnoj izvedbi.

Promociji biografije grupe Elemental na Interliberu (Foto: Mario Ćužić)

A do tada, da se poslužim službenom najavom knjige, sve koje zanima; Jesu li Remi i Shot bili ljubavni par? Kakve je traume izazvalo objavljivanje prvog albuma? Zašto bend nije vjerovao u Romantiku? Je li Elemental izdao hip-hop? Kakve veze s bendom imaju Severina, band Yammat, i na kojeg je političara Remi zalajala? Kako su uspjeli, kako su opstali i kad su se skoro raspali? – mogu saznati u upravo objavljenoj biografiji „Sve, samo ne romantika“ koju je napisao Marko Podrug, ujedno i jedan od osnivača i ključan čovjek ovog portala.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X