Miki Solus objavio album ‘Groblje pjesama’

Riječ je o kolekciji zaboravljenih pjesama koje iz raznih razloga nikada nisu ugledale svjetlo dana.

Miki Solus “Groblje pjesama”

Kantautor Miki Solus izbacio je novi album “Groblje pjesama” koji sadrži čak dvadeset i jednu pjesmu. Riječ je redom o zaboravljenim, odnosno “pokopanim” pjesmama koje iz raznih razloga nikada nisu ugledale svjetlo dana. Sve pjesme snimljene su uživo u SIPA studiju i izvedene samo uz gitaru i vokal.

“Groblje pjesama” su najavila dva singla – “1000 radijatora” i “Čokoladni zec”, a na ovom albumu Miki je po prvi puta snimio obradu neke pjesme – “Javorovu granu” koju je izvorno izvodio i napisao Milan Manojlović Mance. Produkciju svih pjesama potpisuje Silvio Pasarić, a za naslovnicu albuma zaslužna je Hana Librenjak.

Koncertna promocija albuma održat će se u Zagrebu 7. lipnja u caffe baru Crni mačak, a ulaznice se mogu nabaviti od danas.

“Za ovaj album najveći je krivac otočna zemlja Tajvan. Naime, prije godinu dana moj kahonist Ivan Strahija pobjegao je u dotičnu zemlju na Erasmus, a ja sam istovremeno dobio želju za snimanjem novog materijala, no s obzirom na to da u njegovoj odsutnosti nisam mogao snimati nove pjesme u bendovskom aranžmanu, odlučio sam uzeti lopatu, otići do groblja na kojem sam pokopao puno starih pjesama, te ih sve iskopati, prosvirati i napokon snimiti. Istina je da sam oduvijek želio snimiti ovakav minimalistički album, samo uz gitaru, jer i sam u zadnje vrijeme najviše slušam takvu glazbu – Daniela Johnstona, Mancea, Nicka Drakea itd.”

“Pokušao sam sažeti broj pjesama na neki malo manji, racionalniji broj , ali razum me nije slušao, ili ja njega, te sam u konačnici odlučio staviti na album dvadeset i jednu pjesmu od tridesetak snimljenih. Ove pjesme nisu veliki hitovi na koje će publika odvaliti i puštati na kućnim partijima, već su to glazbeni brojevi idealni za mirna jutra na WC-u ili za tiho uspavljivanje i slatke snove. U svakom slučaju, moje mrtve pjesme su uskrsnule i sada lutaju bespućima interneta i poput zombija šire zarazu tražeći svoje žrtve. Sretno vam bilo,” rekao je Miki Solus.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X