E-Play predstavio ‘Osmeh’

Nadahnuće za estetiku spota došlo je iz vremena socijalističke Jugoslavije.

E-Play (foto: YouTube)

U srijedu je na beogradskom Dorćol Platzu održana promocija spota za pjesmu “Osmeh” benda E-Play. Uz prisutnost velikog broja kolega, prijatelja i novinara, bend je predstavio svoj novi glazbeni i vizualni izraz i najavio šesti studijski album.

Pjesma je snimljena u novosadskom studiju Road, a produkciju potpisuje Dejan Lalić. Ovaj spot u režiji Vuka Protića sedmi je zajednički projekt grupe E-Play i ovog talentiranog redatelja. Spot je snimljen na nekoliko neobičnih lokacija, uključujući terasu kluba Sinnermen, monumentalni spomenik na Kosmaju i spomenički kompleks na Kadinjači.

U “Osmehu” E-play nas vodi kroz jednu ljubavnu priču koja je vizualno upotpunjena simbolima socijalizma kasnih četrdesetih i početka pedesetih godina prošlog stoljeća. Nadahnuće za estetiku spota došlo je iz vremena socijalističke Jugoslavije, što je dočarano kroz crvene košulje, crne kravate i ostale karakteristične elemente tog perioda.

Maja Cvetković, predvodnica benda, ističe: „Hteli smo da damo paralelu između vizualne kulture socijalizma i današnjice. Nadam se da smo u tome uspeli. Neki od simbola tog vremena su predstavljeni u ovom vizualnom radu koji je napravio Vuk Protić, a koji prati jednu ljubavnu tematiku naše nove pesme. Sve je moralo da bude u crvenoj boji socijalističke Jugoslavije, pa smo zato bili inspirisani nekadašnjim autfitom grupe Kraftwerk. Radujem se što smo konačno uneli vedrije boje u našu uniformu. Mislim da smo sa ovom pesmom otišli još jedan korak dalje u našem muzičkom izrazu.”

„Osmeh” će se naći na šestom albumu grupe E-Play.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Uncategorized

Idi na Vrh
X