‘2i22’ kao kraj i početak Baby Babilona

Novi singl Baby Babilon simbolički označava kraj jedne i početak nove ere benda.

Baby Babilon ‘2i22’

Naime, Fran Colango nakon tri godine napušta bend i “2i22” je posljednja suradnja Klare i Frana što ovoj pjesmi daje još jednu posebnu dimenziju, a pjesma je u startu već isprepletena simbolikom.

“Zanimljiv naziv pjesme, ‘opet brojevi’, ali ovog puta nije datum već vrijeme. Dva sata i dvadeset i dvije minute, ili možda tri? Jedna minuta, 60 sekundi. Djeluje malo, ali koliko puta nam je baš ta jedna minuta puno značila, ili uskratila? Jako često razmišljam o vremenu. Često kažem da kasnim “religiozno”, pa samim time često i razmišljam o tome koliko sam možda, kada se sve te minute zbroje, izgubila. Možda sam propustila neki doživljaj, neki pogled, neku priliku, a možda i nešto čudno, izvrnuto ili čak strašno. I ovo je pjesma baš o tome”, ispričala je Klara.

Potom je dodala: “Prvo sam ju doživljavala jako romantično, ali s vremenom sam shvatila da u mojoj glavi zapravo slaže priču odrastanja i zagrljaju malog i velikog tebe, koji uvijek je i nije tu. Smatram da uvijek trebamo njegovati dijete u sebi i ne smijemo zaboraviti da je taj “klinac ili klinka” prošao puno toga da bismo mi danas vodili ove neke nove borbe. Želim ovom pjesmom u ovom svijetu kaosa podsjetiti sve na one male njih, koji više nismo, s kojima smo se samo “prošli”, i reći im koliko im se želja do sad ostvarilo ili nije. I vjerujem da ćete se nakon tog razgovora dobro nasmijati.”

Da bi “2i22” zvučala kao što zvuči zaslužni su i Tin Rašpolić, Dorian Scholz i Leo Anđelković,a snimljen je i video spot. Spot potpisuju Borna Tomić (Kaiser Films), Klara Fiolić, Kovina Andrić, Viktor Konstantinović, Borna Fumić.

“Ovaj spot je kratka priča o prisjećanju najranijih pobjeda i o njihovom utjecaju na nas i vječnom daru koji dolazi s njima. Što god nam se dogodi nakon te prve spoznaje da smo veći od trenutka i jači od problema, zauvijek ćemo imati tu spoznaju koja će nas u nekim budućim teškim trenucima podsjetiti da smo već jednom bili pali i da ovaj pad nije ništa novo i fatalno; nego samo još jedan pad nakon kojeg ćemo se morati ustati opet i opet i opet…”, o spotu je ispričao redatelj Borna Tomić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X