3. Backstage Live Pula Festival otvara Joshua Redman kojem nisu odoljeli ni The Rolling Stones

Objavljen je program 3. Backstage Live Pula 2020 festivala koji će se održati u Istarskom narodnom kazalištu. Festival počinje 17. ožujka 2020., u 20 sati, koncertom jednog od najvećih jazz saksofonista današnjice – Joshue Redmana. Slavni će se glazbenik ovom prilikom predstaviti s kvartetom i to u sastavu: Aaron Goldberg (klavir), Reuben Rogers (kontrabas) i Greg Hucthinson (bubnjevi). 14. travnja nastupa FORQ, 2. svibnja Flora Purim & Airto Moreira with Neto Band, a 8. srpnja Antonio Sanchez Quartet.

Predstavljanje 3. Backstage Live Pula Festivala u Istarskom narodnom kazalištu (Foto: Zoran Stajčić)

“Intencija Backstage Live Pula Festivala je to da se čuju što je moguće različitije vrste glazbe i da se razbije taj stereotip o jazzu kao glazbi za intelektualce, glazbi koja nije za svakoga, što naravno nije točno. Velika je bila konkurencija za koncert Flore Purim, pjevačice raspona glasa od čak šest oktava i nagrađivanog jazz glazbenika Airte Moreire iz Brazila jer dugo nisu gostovali u Europi, a i sada nije u planu puno njihovih koncerata po Europi. Joshua Redman je u Zagrebu bio 2007., a u Rovinju 2016. Antonio Sanchez je stari znanac hrvatske publike jer je nastupao kao bubnjar Dianne Reeves i Pat Metheny… Fusion band “Forq” koji je osnovao osnivač grupe Snarky Puppy, ovo je prvi puta da nastupaju u Hrvatskoj.”, istaknuo je pokretač i organizator Festivala te strastveni ljubitelj jazza Dražen Kokanović.

Sjajan odaziv publike i podrška medija potvrđuju da je Festival u Pulu itekako dobrodošao te da doprinosi raznolikosti kulturne ponude. Naravno, dovesti vrhunske jazz glazbenike nije jednostavno, a iza organizatora 3. Backstage Pula je čak 25 jazz festival održanih na nekoliko lokacija – Zagrebu, Puli i Rovinju.

“Znamo li čime se inače bave domaći organizatori i gdje su im srce i novčanici, spram svih Rujanfestova i sličnih populističkih zabava, treći Backstage festival u Puli pokazuje upornost, žilavost i volju da se predstavi vrhunska jazz glazba i i u vremenima sklonim banalnoj zabavi, dovedu prestižni inozemni izvođači. Pa ako su po Joshuu Redmana i Rolling Stonesi slali privatni avion da im na koncertu u St. Louisu odsvira saksofon u pjesmi “Waiting On A Friend”, jasno je da u Pulu 17. ožujka dolazi prvorazredna zvijezda i sjajan glazbenik. , istaknuo je novinar Večernjeg lista Hrvoje Horvat.

Dražen Kokanović (Foto: Zoran Stajčić)

Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice grada Pula, istaknula je kako i TZ Pula i Grad Pula podržavaju festival od samih početaka te da ovakav sadržaj privlači goste i kad nije visoka sezona. U svakom slučaju tome su, kaže, dopriinjeli i uvjeti u Istarskom narodnom kazalištu – ulaganje u novi klavir i razglas. Zahvaljujući tome, moguće je održavanje vrhunskih programa i koncerata svjetskih zvijezda kao što su i izvođači na nadolazećem festivalu.

Gordana Jeromela Kaić, ravnateljica INK također naglašava zadovoljstvo programom koji Backstage Live Pula dovodi u Pulu te odazivom publike – do sad održanih devet koncerata posjetilo je više od devet tisuća ljudi.

Ulaznice su u prodaji na blagajni INK i online na www.ink.hr

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X